HotSpots Magazine
Adverteren op www.hotspotsmagazine.nl
Home HotSpots Magazine Fashion HotSpots Magazine beauty HotSpots Magazine Lifestyle HotSpots Magazine eten & uitgaan HotSpots Magazine Interviews HotSpots Magazine Columns HotSpots Magazine Gespot HotSpots Magazine Jij in hotspots HotSpots Magazine Winnen HotSpots Magazine adverteren
Wonen HotSpots Magazine Cadeaus HotSpots Magazine Recensies HotSpots Magazine Reizen HotSpots Magazine Auto's HotSpots Magazine Shops
Volg ons op Twitter
HotSpots magazine
Carola Doornbos banner
HotSpots magazine
Zwaar bewolkt Zwaar bewolkt bij 6.5°C

LEFboek voor zieke kinderen

LEFboek voor zieke kinderen

De Ermelose Jose Hoogenboom en Babs Ketelaar hebben samen het LEFboek gemaakt, een belevingsboek voor kinderen die ziek zijn en daarvoor korte of lange tijd in het ziekenhuis moeten liggen. LEFboek geeft het kind de kans om even uit de kleine wereld te stappen waarin het zich tijdelijk of voor een lange periode in bevindt. Vanaf het moment dat het boek wordt open geslagen, stapt het kind in een vrolijke, maffe, stoere, lieve, eigenwijze en wonderlijke wereld vol zon en warmte, kleine bouwwerkjes, tips, dag en nachtboek en mooie fantasierijke versjes. Het kind bepaalt zelf waar hij behoeft aan heeft. Is een kind te ziek dan heeft hij genoeg aan de lieve versjes. Voelt het kind zich wat beter dan kan het kleine bouwwerkjes gaan maken, tekenen of schrijven in LEFboek.
Door te fantaseren, tekenen, schrijven, kleuren, ontwerpen, geeft het ieder kind LEFboek een eigen karakter. LEFboek heeft iets eigens en alles wat je ziet, leest of doet klopt en wordt door het kind beleefd en aangevuld.

LEFboek is ook een bijzonder bewaar-document in verdrietige omstandigheden of als het kind komt te overlijden. Het boek weerspiegelt een belangrijke periode uit het leven van het kind. Het zijn waardevolle, en vooral ook mooie herinneringen vastgelegd in dagboekverhaaltjes, verfhanden, losse gedachten en noem maar op. LEFboek biedt troost aan nabestaanden.

LEFboek - leverbaar vanaf januari 2013 - Jose Hoogenboom & Babs Ketelaar -  ISBN: 9789081790437 - € 19,95

Hotspots Magazine
Rogier Pelgrim - Our dear lady of the plains

Rogier Pelgrim - Our dear lady of the plains

Wie afgelopen zomer het programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ heeft gevolgd, heeft daar kennis gemaakt met Rogier Pelgrim. Hij maakte in dat programma indruk met zijn intense, kwetsbare voordracht, zijn grote talent voor het schrijven van liedjes en zijn fabelachtig hoge stemgeluid. In januari al bracht de Edenaar zijn EP ‘Our dear lady of the plains’ uit. Een prachtig kleinood met zeven pareltjes van liedjes. Rogier biedt de luisteraar op bijzondere wijze inzicht in zijn zielenroerselen.  We zijn deelgenoot van zijn verwonderingen, verwondingen en zijn geloof in God. Rogier Pelgrim haalde onlangs ook de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Kortom: we hebben hier te maken met een grote belofte.

Hotspots Magazine
Anne Soldaat - Anne Soldaat

Anne Soldaat - Anne Soldaat

Het vorige album In Another Life van Anne Soldaat was in 2009 het beste popalbum van eigen bodem. De vaderlandse popcritici roemden het werk van de oud-Ermeloër. De cd had de potentie om goed te verkopen, gezien de toegankelijkheid en opgewekte inslag van de ambachtelijke liedjes. Helaas verbleef het album slechts drie weken in de onderste regionen van de album top 100. Nadien maakte Soldaat furore als gitarist in de band van Tim Knol, in wiens muziek de hand van Anne Soldaat duidelijk doorklinkt. En nu is er dan de nieuwe cd van Anne, opnieuw gemaakt samen met de gelouterde Amerikaanse muzikant Jason Falkner. Het resultaat is wederom verslavend. De melodieën zijn van goud, de sfeer laveert tussen luchtig zomers en licht-melancholiek. Verplichte kost voor de liefhebbers van ambachtelijke pop met gouden melodieën.

Op 20 september speelt Anne Soldaat samen met Maurits Westerik (GEM) in de Catharinakapel in Harderwijk.

Hotspots Magazine
The Cosmic Carnival - Change the world or go home

The Cosmic Carnival - Change the world or go home

The Cosmic Carnival is een treffende bandnaam. De Rotterdammers bieden een bonte mix van licht-psychedelische sixties pop en rock en Zuid-Amerikaanse uitbundigheid. Denk aan een gezamenlijke jam van – pak ‘m beet – The Beatles, The Allman Brothers Band en Santana. Gelukkig blijft het niet bij een goedgevonden muziekstijl. Ook de tien liedjes zitten uitstekend in elkaar. Ze zijn enorm catchy, waardoor ze zich onmiddellijk in onder je hersenpan nestelen. Dat is beslist geen straf, temeer omdat achter de composities veel variatie en diepgang schuilgaan. Gewapend met onder meer gitaar, drums, bas, percussie, klarinet, bluesharp, Hammond, Wurlitzer, trompet en tamboerijn is The Cosmic Carnival een verfrissende aanwinst voor de Nederlandse popmuziek. Gaan we nog veel van horen.

Hotspots Magazine
ME - Reservoirs

ME - Reservoirs

Onder de naam ME schoof zanger/drummer/platenbaas Minco Eggersman de afgelopen jaren op van singer-songwriter naar componist van filmische muziek. Met Reservoir overtreft hij zichzelf. Let wel: dit is geen muziek voor hitlijsten. Geen muziek voor grote zalen vol schreeuwende fans. Reservoir is muziek voor de liefhebber van melancholieke, zelfs donkere klanken. De cd is geïnspireerd op de filmische muziek van jaren tachtig-iconen als David Sylvian en Talk Talk. Dat levert een ademstokkende luistertrip op. Met een glansrol voor de Ermelose Mariecke Borger. Haar engelenzang brengt licht en contrasteert prachtig met de  zang van Minco.

Hotspots Magazine
Zita Swoon Group - Wait For Me

Zita Swoon Group - Wait For Me

De zon brandt, een hete wind kietelt je gezicht, rood zand stuift op. Op een zandweg buiten het lemen dorp balanceert een mand op het hoofd van een fleurig geklede Afrikaanse vrouw. Met Wait For Me van het Belgische collectief Zita Swoon waan je je in Afrika. Op zoektocht door Mali en Burkina Faso maakte Stef Camil Carlens kennis met zangeres Awa Démé en balafonspeler Mamadou Diabaté Kibié. De muziek die ze samen opnamen klínkt zalig zonnig en onbezorgd. Klínkt. Want de teksten gaan over de situatie in Afrika. Over corruptie, armoede en de noodzaak van goed onderwijs. Maar in de muziek blijft de hoop levend. Een imponerende versmelting van culturen.

Hotspots Magazine
The Backcorner Boogie Band - The Kotten Fields Sessions

The Backcorner Boogie Band - The Kotten Fields Sessions

Wat een lekkere plaat zeg! Boordevol energieke southern rock à la The Black Crowes. Bluesy gitaarpartijen, rauwe, soulvolle zang, zompige Hammond-klanken, struise achtergrondzangeressen, vette blazers en… flink veel goede zin. De tracks werden in enkele dagen live én analoog op band gezet. The Backcorner Boogie Band is de nieuwe band van Hendrik Jan Lovink (voormalig gitarist van Jovink en de Voederbietels). Of eigenlijk: een bigband. TBB is namelijk twaalf man sterk. Dat moet net passen op het festivalpodium. Want dat ze deze zomer veel gaan spelen, lijkt duidelijk.

Hotspots Magazine
The Mighty Ya-Ya

The Mighty Ya-Ya

Geloof me, is niets vernieuwends aan The Mighty Ya-Ya. Maar is dat erg? Is muziek pas van waarde als deze nieuwe paden betreedt? Met hun titelloze debuutalbum bewijst deze Eindhovense band het tegendeel. In de rauwe, dampende en ronkende bluesrock weerklinkt voortdurend echo’s uit het verleden. Stones, Creedance Cleerwater Revival, The Red Devils… het is een feest der herkenning. En toch hebben deze Brabanders beslist bestaansrecht. Gaat dat zien als ze in de buurt spelen. Want deze Brabantse rauwdouwers komen vast het allerbest tot hun recht op de ruwhouten planken.

Hotspots Magazine
Andre van den Boogaart - Met modder in mijn bloed

Andre van den Boogaart - Met modder in mijn bloed

Ruw, maar gevoelig. Dat is de muziek van de Brabantse singer/songwriter André van den Bogaart. Liedjes over leven en liefde, dood en passie. In zijn op Amerikaanse rootsmuziek geënte liedjes bezingt hij de modderige, weerbarstige paden van het leven. Dat doet hij in het Brabants dialect. In zijn teksten komt hij poëtisch en schaamteloos rauw uit de hoek. Daardoor zet hij je nogal eens op het verkeerde been; en dat is goed. Niet alle liedjes zijn even goed uitgewerkt. En soms lijkt hij teveel op zijn Brabantse vakgenoot JW Roy. Maar deze cd laat je niet onberoerd. En is dat niet het werkelijke wezen van muziek?

Hotspots Magazine
The Soul Snatchers - Scratch my itch

The Soul Snatchers - Scratch my itch

Groovende seventies funk en warme sixties soul. Compleet met spetterende blazerspartijen en bezwerende hammondklanken. Je zou er vergif op innemen dat The Soul Snatchers afkomstig zijn het zuiden van de VS. En dat deze muziek een slordige veertig jaar oud is. Het antwoord luidt tweemaal nee. The Soul Snatchers zijn het geesteskind van Ton van der Kolk en Tim van der Holst. Uit Dordrecht. Schratch My Itch is na Sniffin’ and Snatchin’ (uit 2008) het tweede album van The Soul Snatchers. En wat een plaat! Het spettert, schuurt en swingt. Niet in de laatste plaats dankzij de schuurpapieren soulstem van de Nederlandse soulzanger Jimi Bellmartin. Indrukwekkend goed spul.

Hotspots Magazine
Ik lief jou

Ik lief jou

Dit is een boek vol kunst vanuit het hart! Met haar unieke schilderijen, teksten en tekeningen geeft kunstenares Wilma Veen uit Harderwijk op kleurrijke wijze uitdrukking aan de liefde. Iedere pagina is een nieuwe ontdekking. Ik lief jou is een bijzonder geschenk voor een ander of voor jezelf. Lees hier het interview met Wilma in Hotspots.

ISBN10: 9063536380 
ISBN13: 9789063536381

Prijs: € 14,95

Hotspots Magazine
Mooie plaatjes kijken

Mooie plaatjes kijken

Op 31 oktober zou bij uitgeverij Lido OWN verschijnen, over het werk van fotograaf Erwin Olaf. OWN geeft een overzicht van het gehele fotografische oeuvre van Erwin Olaf. Het boek bevat ook de meest recente series en nog niet eerder gepubliceerd werk. Recent is bekend geworden dat de publicatie van het boek toch nog een half jaar langer op zich laat wachten.Erwin Olafs foto’s geven impliciet een gezicht aan dat wat onuitgesproken is, over het hoofd wordt gezien, of te weerspannig is om gemakkelijk te worden gedocumenteerd. Daarbij gaat hij vaak dwars tegen taboes en conventies in. Hij combineert dit met een scherpe intuïtie voor het esthetische en een sterk gestileerde beeldtaal die grenst aan perfectie.

OWN verschijnt in een publiekseditie (verkrijgbaar in de boekhandel) en in een luxe editie. Hardcover, 368 pagina’s, 28 x 37 cm, € 49,90; gelimiteerde luxe-editie, gesigneerd & genummerd, 368 pagina’s, 50 x 70 cm, € 1500,-.
Houd de website lidobooks.com in de gaten voor verkoopinformatie

Hotspots Magazine
Handboek Midlife

Handboek Midlife

Ben je boven de 40? Maak je je zorgen dat je leven anders is uitgepakt dan je je had voorgesteld? Groei je uit al je kleren? Overweeg je een huis buiten de stad? Voel je je een stuk beter na een paar glazen wijn, nou vooruit, een halve fles? Dan is dit het boek voor jou! Het ene moment ben je een zorgeloze twintigjarige, je niet bewust van de kleine beslommeringen in de wereld om je heen, het volgende maak je je druk over verkeersdrempels, benzineprijzen en de onopgevoede kinderen van anderen. Als je een popsong hoort van vroeger, die je toen niet eens zo goed vond, raak je ineens geemotioneerd. En wat ben je niet allemaal vergeten sinds je op school zat? Differentiaalrekenen? De wet van Boyle? De chemische aanduiding voor zilver? Dit boek bevat alles waar je als veertigplusser rekening mee moet houden. De doís en doníts van lichaamsverzorging. De beste woonplaatsen voor midlifers. Wat je niet moet dragen. Wat je wel moet kunnen. De dingen die je helpen langer te leven. De therapie tegen nostalgie. Voedsel waar je nu echt te oud voor bent. Waarom mannen schuurtjes nodig hebben. Dingen waar je je op kunt verheugen als je nog ouder wordt, en nog veel meer. †
Hotspots Magazine
Onze laatste huwelijksnacht

Onze laatste huwelijksnacht

Schrijver Willem Braukmann: "Er bestonden vroeger twee soorten artsen, of nee, eigenlijk drie. Je had een huisarts, er bestond een tandarts en de rest waren specialisten. Waarin was niet zo bekend, als je werd doorverwezen door de huisarts dan ging je naar een specialist. Ze hadden ook gewone namen. Dokter De Bruin, Zwart of Leegsma. Het was niet zo moeilijk om die namen te onthouden. Men ging voor allerlei aandoeningen naar de specialist. Voor je pols of je been, rug, of jeuk aan je buik. Als er een ziekenhuisopname op volgde, dan kwam je er achter dat er meer voor kwam kijken en dat er vele specialismen zijn. Persoonlijk hadden wij echter nog maar weinig ervaring met specialisten opgedaan, totdat er kanker werd vastgesteld bij Pieternel. In korte tijd word je overspoeld door informatie inzake aandoening en behandelingen alsmede door vele namen van de specialisten. De gewone namen zijn ver in de minderheid, de meeste moeten worden gespeld en moet je een tijdje oefenen om ze redelijk te kunnen uitspreken. Om alles een beetje bij te houden, ben ik al in een vroeg stadium begonnen met aantekeningen te maken. Namen opschrijven, wat en wanneer gebeurd was of nog moest gebeuren, benamingen van behandelingen, medicaties en noem maar op. De laatste tien dagen in het ziekenhuis, tijdens de palliatieve sedatie, stonden als vanzelf in het teken van terugzien, wat we zoal in ons leven hadden meegemaakt. In die tijd ontstond het plan om het allemaal eens op te schrijven. In de maanden die volgden bleek het een goede therapie te zijn, het werd al schrijvende een boek. Het kwam mij ook goed uit, van schilderen kwam niet veel terecht, had steeds ruzie met mijn verf, doeken en penselen. Ik hoop dat dit boek een bijdrage kan leveren aan mensen in moeilijke situaties, bij een naderend levenseinde. In plaats van euthanasie kozen wij door toeval, uiteindelijk voor palliatieve sedatie. Het was een goede keuze. Nu ga ik de confrontatie maar weer aan met mijn verf, doeken en penselen, de vriendschap proberen te herstellen. Elke dag is er één."

Wil jij dit boek winnen?

Hotspots Magazine
DVD: Haar naam was Sarah

DVD: Haar naam was Sarah

Tatiana de Rosnay schreef met Haar naam was Sarah een wereldwijde bestseller, waarvan in ons land meer dan 800.000 exemplaren over de toonbank gingen. Gilles Paquet-Brenner verfilmde haar roman op een mooie ingetogen manier en verweeft de persoonlijke verhalen van Julia en van het Joodse meisje Sarah met elkaar.

Sarah bewoonde met haar ouders en haar broertje het appartement dat in de Tweede Wereldoorlog door Julia's Franse schoonouders werd betrokken. Tijdens haar onderzoek voor haar artikel over de grote razzia komt ze erachter dat zich in dit huis een tragedie heeft afgespeeld. Die ontdekking trekt sporen in haar eigen leven en leidt tot een spannende zoektocht.

Moet je zien omdat:
Lezers van het boek zullen veel missen, maar juist het ontbreken van veel zijlijntjes werkt voor het filmdrama verhelderend. Het is een prachtige verfilming van het boek. De film draait puur om het verhaal, niet om special effects, muziek of andere poespas. Haar naam was Sarah is stevig verankerd in de schijnbare emotionele onderkoeldheid van Kristin Scott Thomas en kruipt daardoor als drama langzaam onder je huid.

Haar Naam Was Sarah
Regie: Gilles Paquet-Brenner
Genre: drama
Met: Kristin Scott Thomas, Mélusine Mayance, Frédéric Pierrot

Wij geven 3 exemplaren van deze DVD weg. Wil jij kans maken, ga dan snel naar onze winacties.

Hotspots Magazine
DVD: The American

DVD: The American

The American vertelt het verhaal van huurmoordenaar Jack, een Amerikaan die zo weinig mogelijk vrienden maakt omdat het met iedereen die zich in zijn omgeving ophoudt slecht afloopt. Zo is de film nog maar nauwelijks begonnen of hij schiet zijn vriendi Ingrid overhoop. ‘Don’t make friends’ is dan ook de boodschap die zijn opdrachtgever Pavel (Johan Leysen) mee geeft wanneer hij Jack naar een slaperig dorpje in Zuid-Italië stuurt om zich even koest te houden.

Dat koest houden gaat hem niet echt goed af. Er is de pastoor die hem uitnodigt voor een glaasje en een goed woordje; de Belgische Mathilde, gespeeld door onze eigen Thekla Reuten, verzoekt hem een wapen voor haar te maken. Daarnaast wordt Jack ook nog eens verliefd op hoertje Clara (Violante Placido). Het levert mooie en soms ook grappige scènes op, maar het plot is niet helemaal duidelijk. Jack is een premiejager die nu zelf opgejaagd wordt, maar door wie of wat is noch voor de kijker, noch voor Jack duidelijk.

Geen actiefilm met vaart en bravoure, maar een sfeervolle, mooi gefilmde (we hadden ook niet anders verwacht van meneer Corbijn) en enigszins trage misdaadfilm waarin meer niet gezegd wordt dan wel. Typisch Europese cinema noemen ze dat in de VS.

The American
Genre: thriller, drama
Regisseur: Anton Corbijn
Met: George Clooney, Violante Placido en Thekla Reuten

Wij geven 1 exemplaar van deze DVD weg. Wil jij kans maken, ga dan snel naar onze winacties.

Hotspots Magazine
Over zinnenprikkelende oesters en verslavende chocolade

Over zinnenprikkelende oesters en verslavende chocolade

Over voeding doen de vreemdste verhalen de ronde. Op basis van zijn jarenlange ervaring schreef Eric de Maerteleire het bijzondere boek 'Over Zinnenprikkelende Oesters en Verslavende Chocolade', waarin de meest gestelde vragen over de relatie tussen voeding en gezondheid zijn opgenomen. Een uiterst leuk leesbaar en wetenschappelijk goed onderbouwd boek voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding en wat het met je doet.

Een greep uit de behandelde onderwerpen:
·     Bestaan er ‘trucjes’ om af te slanken?
·     Wat moet je eten voor een actiever libido?
·     Mogen mensen met jicht geen tomaten eten?
·     Is een microgolfoven veilig?
·     Zijn biologische producten beter dan conventionele producten?
·     Bestaan er voedingsmiddelen met een sterk antikanker-effect?
·     Bevordert een glaasje melk voor het slapen de nachtrust?
·     Zijn er producten die remmend werken op de ziekte van Alzheimer of Parkinson? Of op osteoporose?
·     Is de consumptie van zuivelproducten aan te raden?

Wil jij dit boek winnen?

Hotspots Magazine
'Je komt als gegoten'

'Je komt als gegoten'

In het holst van de leeuw... Er is nog veel werk aan de boeg... Je kon een muis horen vallen…
Houdt je ook zo van de Nederlandse taal en kun je grinniken om speelse versprekingen? ’Je komt als gegoten’ staat vol hilarische versprekingen, contaminaties en malapropismen (zoek dat maar eens op), die door de schrijvers Paul Jacobs, Frank Wouters en Jan Hautekiet, gedurende tien jaar vergaderen, keuvelen en discussiëren, verzameld zijn. Alledrie hebben ze een sterke taalachtergrond.

Hun fascinatie voor taal maakt dit boek een bijzonder amusant. De auteurs gaan samen met de lezer op zoek naar de oorsprong van vergissingen en geven zodoende stof tot nadenken. Zo wordt een grappig boek over taal plots ook een vermakelijke en taalverrijkende quiz.

Wil jij dit boek winnen?

Hotspots Magazine
Ontboezemingen - Humoristisch drama over borstkanker

Ontboezemingen - Humoristisch drama over borstkanker

Vijf totaal verschillende vrouwen, vijf keer borstkanker, vijf verschillende verhalen. Wat moeten we verwachten van een humoristisch drama over deze ernstige ziekte? Gaan we lachen? Gaan we huilen? Geen idee, dus we laten ons maar verrassen tijdens de première van de voorstelling. En verrast worden we zeker. Een voorstelling die je doet beseffen dat er inderdaad zoveel verschillende manieren zijn om met kanker om te gaan.

De vijf vrouwen waar de voorstelling over gaat, hebben allemaal een eigen manier om met de diagnose om te gaan. In de vijf verschillende verhalen zit voor iedereen wel een stukje herkenning. Ben je een pessimist of juist een optimist? 
Speelt de ziekte meteen de hoofdrol in je leven of is het slechts een bijzaak? De actrices weten stuk voor stuk een geweldige invulling te geven aan hun rol.

Geen tijd

Puck, gespeeld door Dominique van Vliet, is een zakenvrouw met een succesvolle baan bij een glossy magazine. “Borstkanker? No way, daar heb ik helemaal geen tijd voor!” De ziekte komt haar helemaal niet goed uit en ze plant haar bestralingen zo dat ze slechts een kwartiertje per dag weg is van haar werk. Haar collega’s vertelt ze niets, het stelt tenslotte niet zoveel voor. Dan blijkt dat de bestralingen niet aan slaan. En chemo betekent 
haarverlies...

Niet zoals gepland

Aukje van Ginneken maakt haar toneeldebuut met haar rol van Anne. Anne vindt haar leven tragisch. Ze heeft altijd gedacht dat ze niet oud zou worden en haar leven op haar eenentwintigste voorbij zou zijn. Het liefst zou ze na het scoren van een grote hit neerstorten met een vliegtuig, net als Aaliyah. “Maar dan word je tweeëntwintig, drieëntwintig, vierentwintig, krijg je een vriend en een kind en ben je nog steeds die grote belofte op muzikaal gebied.” Iemand bij wie het leven haar overkomt, niet zo wild en succesvol als gehoopt. Dan krijgt ook zij op jonge leeftijd de diagnose borstkanker.

Opzij gezet

Diana Dobbelman speelt Jacobien, een welgestelde dame van in de zestig. Nadat haar man met de VUT is gegaan, verkeert haar huwelijk in het slob. Dan ontdekt ze tijdens een zeilvakantie een knobbeltje in haar borst. Zij heeft zelf geen overdreven hoge verwachtingen van de behandelingen. Het gaat tenslotte zoals het gaat en natuurlijk hoopt ze er levend uit te komen. Haar man daarentegen heeft zijn vrouw al afgeschreven, ze overleeft het volgens hem waarschijnlijk toch niet en “kanker bederft de sfeer zo”.

Zwijgen

Fatma, gespeeld door Leyla Çimen kent als co-assistente de ins & outs van de behandeling van borstkanker als geen ander. Niemand hoeft haar dus iets te vertellen. Tot het moment dat ook bij haar de diagnose borstkanker wordt gesteld. Opeens is Fatma geen verpleegkundige meer, maar patiënt. Ze blijkt erfelijk belast. Omdat ze Turks is denkt iedereen dat ze een hoofddoek draagt vanwege haar geloof. “Nee, het is kanker.” Het geloof? Daar heeft ze maar weinig mee, maar in deze zware tijd probeert ze toch maar te bidden, voor wat het waard is. Haar familie wil niet over haar ziekte praten. Er wordt niet zoveel aandacht aan besteed. Daar heeft Fatma het moeilijk mee, want hoe ga je om met je eigen ziekte als je tante er schande van spreekt?

Optimisme

Adrienne Kleiweg neemt de rol van Renée voor haar rekening. Renée heeft negentien jaar geleden al de strijd tegen borstkanker overwonnen, maar wordt opnieuw getroffen. Ze merkt hoeveel er veranderd is in al die jaren. Wanneer ze kiest voor een andere, minder traditionele behandelmethode komt ze voor geheel nieuwe dilemma’s te staan. Ze is er van overtuigd dat je jezelf ziek kunt denken, dus is ze vooral erg optimistisch en doet alsof de kanker niets voorstelt. Ze denkt aan iedereen, maar durft ze uiteindelijk voor zichzelf te kiezen?

Tot het eind van de voorstelling blijft de grote vraag: overleven ze de ziekte alle vijf, of niet? Maar wie de voorstelling nog niet gezien heeft, zit met een andere grote vraag die hij of zij graag beantwoord wil hebben: Moeten we Ontboezemingen gaan zien? Heb je ervaring met de ziekte, dan zit je misschien niet te wachten op een nieuwe confrontatie. Heb je niets met de ziekte, waarom zou je er dan heen gaan?

Toch is het antwoord op de vraag: Ja, je moet het gaan zien, want de voorstelling is absoluut een aanrader. Ten eerste omdat de vijf dames stuk voor stuk geweldig acteren. Ten tweede omdat het een sterk verhaal is over situaties waar iedereen maar zo in terecht zou kunnen komen. Realistisch, soms humoristisch en soms heftig. Een humoristisch drama is inderdaad de juiste omschrijving. Voor de mannelijke bezoekers is het misschien goed om te weten dat zowel de schrijver als de regisseur van Ontboezemingen een man is en het daardoor geen typische vrouwenvoorstelling is. Een prachtige, oprechte voorstelling, waarin niets uit de weg wordt gegaan, maar die door de humor toegankelijk is voor een groot publiek.

We spreken Aukje van Ginneken na afloop van de premiere nog even kort. Ze zit nog vol met adrenaline na de voorstelling, die tenslotte haar toneeldebuut was.

Hoe ging het?
“Het was heel erg spannend, zo voor het eerst, maar het voelde heel lekker. Het werken met publiek is echt onwijs leuk, er is echt zoveel energie en ik heb dit nog nooit mee gemaakt. Echt te gek!”

Wat heeft je personage je geleerd?
“Ik heb geleerd dingen meer te relativeren. En dat ik moet genieten van het leven.”

En dat is misschien wel de beste reden om Ontboezemingen te gaan zien: het laat je relativeren.

Wil jij kaarten winnen voor deze voorstelling?
Kijk dan snel op onze Mail&Win pagina.

Hotspots Magazine
Lauren Weisberger - Champagne in Chateau Marmont

Lauren Weisberger - Champagne in Chateau Marmont

Brooke en Julian hebben het prima samen in New York. Zij heeft twee banen, waarvan ze kunnen rondkomen en hij timmert aan de weg als muzikant. Maar als Julian na een tvoptreden door een groot platenlabel wordt benaderd neemt hun leven een radicale wending.

Al snel bevinden ze zich in een compleet nieuwe wereld: dinertjes in de duurste restaurants, te gast bij de meest exclusieve feesten, op en neer reizen naar de hipste clubs van LA en overnachtingen in het ultieme celebrity-hotel Chateau Marmont.

Maar Julians roem leidt er ook toe dat zij slachtoffer worden van meedogenloze paparazzi. Is hun relatie sterk genoeg om alle bizarre roddels en bemoeienissen te overleven? Brooke wordt gedwongen om te kiezen: vluchten of vechten...

Hotspots Magazine
Tommy Ebben & The Small Town Villains - Dreamless Slumbers

Tommy Ebben & The Small Town Villains - Dreamless Slumbers

De naam Tommy Ebben zegt je niets? De kans is groot dat je zijn nummer She Won’t Tell wél kent. Het wordt namelijk gebruikt in de nieuwste spot van Vodafone (die met dat fietsende meisje). She Won’t Tell staat samen met nog dertien tracks op de cd Dreamless Slumbers, waarop de Groninger singer-songwriter een levendige mix maakt van Amerikaanse country, folk, blues, boogie en honky-tonk. Een heerlijk album waarop de geest van lieden als Neil Young, Bruce Springsteen, Ryan Adams en John Hiatt rondwaart. 

Hotspots Magazine
People Get Ready

People Get Ready

In 2003 maakte de Zeeuwse band This Beautiful Mess met ‘Temper the wind…’ in 2003 het beste Nederlandse indierockalbum van het decennium. Vorig jaar stopte de band ermee. Gelukkig is er nu de doorstart: People Get Ready. Het introverte Radiohead-achtige geluid heeft plaatsgemaakt voor messcherpe, luidruchtige songs met maatschappijkritische teksten. Songs met strakke melodieën die je onmiddellijk bij de kladden grijpen. Luister maar naar het fantastische Radio Uruzgan. Kopen? www.youmakemusic.com

Hotspots Magazine
Ntjam Rosie - ELLE

Ntjam Rosie - ELLE

'An Afropean Soul in a Jazzy state of mind'. Zo omschrijft de uit Kameroen afkomstige Ntjam Rosie haar muziek. ELLE is de tweede cd van deze in Rotterdam wonende schone. Let’s take it slow’, zingt ze in het openingsnummer Morning Glow. Die belofte geeft ze elf nummers lang gestalte. ELLE is een heerlijk ingetogen album met een zwoele mix van jazz, pop en soul en met Braziliaanse invloeden. Een cd als een warm bad, rijkelijk gevuld met rustgevende etherische oliën.

 

Hotspots Magazine
Maureen Myant - Zoeken naar Lena

Maureen Myant - Zoeken naar Lena

Tsjechië, 1942. De elfjarige Jan is getuige van een razzia in zijn dorp. Hij weet te ontkomen en zwerft verloren over het platteland. Dan ontdekt hij dat zijn kleine zusje Lena niet naar een concentratiekamp is gestuurd, maar dat ze bij een Duitse boerenfamilie is ondergebracht, zodat ze zal opgroeien tot een goed nazimeisje. Vanaf dat moment heeft Jan nog maar één doel: Lena terugvinden. Voor de liefhebbers van 'Haar naam was Sarah'.

Hotspots Magazine
David Baldacci - Rechteloos

David Baldacci - Rechteloos

Wanneer een bom in het hart van Washington D.C. tot ontploffing komt, lijkt in eerste instantie alles te wijzen op een aanslag op de Britse premier. Op het moment dat de bom afging, verliet hij net per limousine het Witte Huis. De autoriteiten zijn er dan ook van overtuigd met een mislukte terroristische aanslag te maken te hebben. Om te helpen bij het onderzoek stuurt de Britse geheime dienst binnen een dag een van haar beste agenten naar de Verenigde Staten: Mary Chapman.

Chapman, een ervaren en zeer gevaarlijke agent, komt algauw in contact met Oliver Stone, die getuige is geweest van de explosie. Wanneer de FBI, de Secret Service en de vele andere geheime diensten die betrokken zijn bij het onderzoek elkaar alleen maar wantrouwen en dwarsbomen, roepen Stone en Chapman de hulp in van Harry Finn, Annabelle Conroy en de overige leden van de Camel Club. Samen komen ze erachter dat de daders die avond mogelijk een ander doel voor ogen hadden. En alleen de Camel Club kan nu nog een ramp van ongekende omvang voorkomen...

Hotspots Magazine
Bas Tempels - The Next Mourning

Bas Tempels - The Next Mourning

Een tweeluik dat bestaat uit een website en een bijbehorende CD. De website bevat 3 verhalen uit 1 familie over ziekbed en rouw met een dagboek over de laatste 3 maanden van de jongste zoon, een kankerpatient ( Kahler / Multipel Myeloom). Verder wordt op deze website dieper in gegaan op de omstandigheden van deze familie waar in korte tijd 3 van de 4 gezinsleden overleden.

De CD bevat 11 songs, muziek en tekst, geschreven door het overblijvende familielid, over de 11 fases die bij ziekte en rouw de kop opsteken. De  opbrengst van de CD verkoop komt voor 75% ten goede aan het K.W.F. Te bestellen via www.bastempels.nl

Hotspots Magazine
Esther Verhoef - Deja Vu

Esther Verhoef - Deja Vu

Als de 27-jarige Eva Lambregts haar baan als journaliste bij de krant kwijtraakt, besluit ze om uit te huilen bij haar beste vriendin. Dianne heeft een halfjaar eerder alle schepen achter zich verbrand en zich teruggetrokken in een afgelegen gehucht in Frankrijk. Bij aankomst treft Eva echter een verlaten huis aan.

Ze vertrouwt erop dat haar grillige vriendin snel van zich zal laten horen en neemt haar intrek in het huis. Maar Dianne geeft taal noch teken. In het dorp gebeuren vreemde dingen. Wie sluipt er 's nachts door de bossen rond de woning, en waarom reageren de dorpelingen zo vijandig? Eva wil weten wat er met Dianne is gebeurd, ze gaat op onderzoek uit. En dat had ze beter niet kunnen doen.

Hotspots Magazine
Karlijn L'Ortye en Germo Bekendam - Organiseren werkt!

Karlijn L'Ortye en Germo Bekendam - Organiseren werkt!

Wil je meer ruimte, tijd en energie op je werk? Wil je een georganiseerde werkplek waar je prettig en efficiënt werkt?
Wil je grip op de informatiestroom van post, mail, telefoontjes en dergelijke? Lees dit boek! De auteurs Karlijn L’Ortye en Germo Bekendam delen hun praktische ervaring. Hierdoor leer je het (beter) organiseren van jouw werkplek, werkwijze en werkplanning. Het bemeesteren van stapels papier en binnenstromende e-mails wordt een fluitje van een cent met hun To Do Methode. Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijg je concrete handreikingen waar jij direct je voordeel mee kunt doen. Een onmisbaar boek op elk kantoor!

Hotspots Magazine
Arthur Japin - Vaslav

Arthur Japin - Vaslav

Op het hoogtepunt van zijn roem richt de wereldberoemde balletdanser Vaslav Nijinski zich midden in een optreden tot zijn publiek. 'Nu is het kleine paardje moe,' zegt hij en loopt het toneel af. De rest van zijn leven, nog 31 jaren, brengt hij door zonder te spreken en zonder ooit nog te dansen.
In het mondaine skioord Sankt Moritz reconstrueren drie ooggetuigen de gebeurtenissen rond deze noodlottige dag, 19 januari 1919, ieder vanuit zijn of haar eigen optiek: zijn echtgenote Romola, die als een tijgerin heeft gevochten om deze 'God van de dans' te veroveren, zijn afgewezen minnaar, de legendarische Sergej Diaghilev, oprichter van de Ballets Russes, die alles in het werk heeft gesteld omhem te vernietigen, en zijn bediende, die uit de dramatische beslissing van zijn meester moed put om ook zijn eigen leven radicaal om te gooien.

Te midden van de puinhopen van de Eerste Wereldoorlog hoopte Nijinski de mensheid te kunnen bekeren tot de liefde. Als hij merkt dat hij niet gehoord wordt, zelfs niet door hen die van hem houden, sluit hij zich voorgoed van de wereld af. Is dat een daad van waanzin of van wijsheid?

Hotspots Magazine
Adriaan van Dis - Tikkop

Adriaan van Dis - Tikkop

TIKKOP is een roman over verraad, maar ook over vriendschap en liefde voor een taal en een land. Het vertelt de geschiedenis van twee blanke mannen – de Nederlander Mulder en de Zuid-Afrikaan Donald - die als student betrokken raakten bij het internationale verzet tegen de Apartheid. Na veertig jaar halen ze de banden weer aan en verkennen hun gevoelens van weleer: er is een liefde gedeeld, er zijn vrienden verraden, idealen verloochend. De werkelijkheid van het nieuwe Zuid-Afrika lijkt anders dan de droom van toen.

De in Parijs wonende Mulder vestigt zich een tijd in de Kaap, waar Donald zijn strijd voortzet in een verstikkend vissersdorp. De lokale bevolking voelt zich aan alle kanten verraden: hun visrechten zijn verkwanseld door corrupte leiders, er is geen werk en hun kinderen vluchten in de tik - een goedkope drug.

De twee mannen ontfermen zich over een talentvolle verslaafde die zij een nieuwe toekomst willen bieden - die jongen moet alles goedmaken…

Hotspots Magazine
Bekijk online ons magazine!
HotSpots magazine
RedCard
HotSpots magazine