HotSpots Magazine
Adverteren op www.hotspotsmagazine.nl
Home HotSpots Magazine Fashion HotSpots Magazine beauty HotSpots Magazine Lifestyle HotSpots Magazine eten & uitgaan HotSpots Magazine Interviews HotSpots Magazine Columns HotSpots Magazine Gespot HotSpots Magazine Jij in hotspots HotSpots Magazine Winnen HotSpots Magazine adverteren
interviews HotSpots Magazine Ali B HotSpots Magazine Katja Romer - Schuurman HotSpots Magazine Ernst Daniel Smid HotSpots Magazine Ron Blaauw HotSpots Magazine Fred van Leer HotSpots Magazine Archief...
Volg ons op Twitter
HotSpots magazine
Carola Doornbos banner
HotSpots magazine
Zwaar bewolkt Zwaar bewolkt bij 11.8°C
Bastiaan Ragas

Zanger, musicalacteur en toneelspeler

Bastiaan Ragas

Hotspots Editie 10

De 38-jarige artiest stort zich op dit moment weer op iets nieuws. Het toneelstuk ‘Bedrog’, een moderne klassieker van Harold Pinter, wordt zijn toneeldebuut. “Voor een buitenstaander lijkt de overgang van musical naar toneel een hele stap. Voor mij is het logisch. Of het nou musical, film of toneel is, het ligt allemaal dicht bij elkaar. Voor nu is de grootste uitdaging mijn hele tekst in mijn hoofd te krijgen. Ik heb namelijk het geheugen van een zeef, dus dat wordt best lastig.

In ‘Bedrog’ speel je de literair agent Jerry die een affaire heeft met de vrouw van zijn beste vriend. Haar echtgenoot weet van het bedrog maar zwijgt.
“Klopt, maar ‘Bedrog’ gaat niet alleen over vreemdgaan. Het gaat vooral over hele zielloze relaties en over hoe mensen die in een routine komen daar niet meer uit stappen. Daardoor leiden zij een heel leeg bestaan. Ze doen het zichzelf en elkaar aan. Dat is fascinerend. Op een gegeven moment bereik je met vreemdgaan een punt dat je emotioneel meer deelt met je minnaar of minnares dan met je man of vrouw, waardoor de intimiteit helemaal verdwijnt. Ik denk dat ‘Bedrog’ een herkenbaar aspect bezit. Daarbij is het geestig en heel goed geschreven.”

Musical, muziek, en nu toneel.
Je bent heel veelzijdig.

“Ik vind het interessant om veel dingen uit te zoeken. Hierdoor zijn er veel dingen die ik doe maar ook veel dingen die ik niet doe. Soapseries bijvoorbeeld, en een grote musicalrol doe ik ook niet meer. Driehonderd keer dezelfde rol spelen, zeven dagen in de week weg zijn van mijn gezin, was op het laatst niet meer tof. Daarbij is het leven heel kort dus wil ik dingen uitproberen. Ik wil niet achteraf het idee hebben dat ik iets niet heb gedaan omdat ik bang was. Ik ben eerder bang om achteraf een slapjanus te zijn, dan dat ik bang ben voor de angst.”

Vind je het belangrijk wat mensen van je vinden?
“Als ze me maar geen slappe zak vinden. En het is goed als ik in de spiegel kan kijken met de gedachte dat het leven leuk en interessant is. Maar het belangrijkste is wat mijn vrouw, kinderen, ouders en familie van mij vinden. Zij zijn de basis.” Je hebt drie kinderen, de vierde is op komst. Druk gezinsleven. “Nou ik vind het vooral heel leuk, maar het is een enorme verantwoordelijkheid om een baby op de wereld te zetten en met iemand anders te besluiten om ervoor te zorgen dat zo’n kind een goede start krijgt. Met Tooske heb ik al twee dochters dus dat kan twee dingen betekenen... of we zijn allebei manisch en denken: ja, leuk nog één!! Of we hebben allebei heel veel vertrouwen in het leven en in elkaar. Wij houden het op het laatste.”

Drie vrouwen thuis. Daar zul je wel wat mee te stellen krijgen.
“Toen ik mijn zoontje kreeg vond ik dat eigenlijk heel logisch, dat begreep ik wel. Maar meisjes...tja ik vond dat echt een beetje raar. Dacht: ‘jeetje meisjes wat leuk eigenlijk.’ Meisjes zijn ook veel stoerder dan jongens. Piepen veel minder snel. En ze zijn zo lekker opgeruimd. Ik heb er nu al zin in om later als die meiden ouder zijn met ze te winkelen. Schattig.”

Totdat die knul op die scooter komt om je dochter op te halen.
“Tja, ik heb een hele mooie bibliotheek. Daar staan wat opgezette dieren en die is nogal groot en donker dus ik denk dat ik ze daar ga ontvangen. Ja vreselijk. Het is raar, bij jongetjes denk je daar niet aan. Maar bij meisjes denk je: daar gaat zo’n gozer aan zitten frunniken. Gadverdamme.”

Jij en je vrouw hebben beiden een drukke carrière. Hoe regelen jullie dat met het gezin?
“Wij zijn heel veel thuis. Ik ga niet voor half 10 de deur uit dus kan ik lekker ontbijten met het gezin. Het is voor mij heel belangrijk dat mijn identiteit niet hangt aan mijn carrière. Dat wil ik mijn kinderen ook meegeven. Dat tijd voor elkaar, je vrienden je familie, de basis is van het leven. Dat ze hun eigen weg vinden en zich dus ook niet door de gejaagdheid van het bestaan gek laten maken.”

Heb je mooie plannen voor de toekomst?
“Als de kinderen naar de middelbare school gaan, zou ik het liefst naar het oosten van het land verhuizen. Veel van mijn vrienden komen daar vandaan en Tooske komt uit Zwolle. Blijkbaar hebben zij iets waar ik me heel prettig bij voel. En ik ben natuurlijk hard bezig met mijn CD, die moet volgend jaar af zijn. Maar het belangrijkste van alles is dat ons kindje goed ter wereld komt. En ja, ik ben benieuwd naar de volgende fase. Tien jaar geleden wilde ik van alles. En als ik terugkijk is er zo onnoemelijk veel gebeurd. Ik kijk altijd vooruit naar waar ik sta en waar ik heen wil Bewust leven met bewuste keuzes. Dan heeft het leven zin.”

Bekijk online ons magazine!
HotSpots magazine
RedCard
HotSpots magazine