HotSpots Magazine
Adverteren op www.hotspotsmagazine.nl
Home HotSpots Magazine Fashion HotSpots Magazine beauty HotSpots Magazine Lifestyle HotSpots Magazine eten & uitgaan HotSpots Magazine Interviews HotSpots Magazine Columns HotSpots Magazine Gespot HotSpots Magazine Jij in hotspots HotSpots Magazine Winnen HotSpots Magazine adverteren
Marieke A la carte HotSpots Magazine Restaurantgids HotSpots Magazine Uitgaan HotSpots Magazine Theaters
Volg ons op Twitter
HotSpots magazine
Carola Doornbos banner
HotSpots magazine
Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) bij 18.1°C

Beachfestival Zeewolde 24 & 25 mei

Beachfestival Zeewolde 24 & 25 mei

Op zaterdag 24 en zondag 25 mei vindt er een beachfestival plaats in Zeewolde. Locatie: KaapFlevo, strandweg 165 in Zeewolde. Kaarten zijn bij de deur te krijgen of te bestellen op www.beachfestivalzeewolde.nl

Hotspots Magazine
Single societeit bij Landgoed Stakenberg

Single societeit bij Landgoed Stakenberg

Single Sociëteit voor 50+ start eerste bijeenkomst op 24 maart Single Sociëteit  bij Landgoed Stakenberg

Iedere 4e zondag van de maand zijn alle 50+ singles welkom van 15.00-18.00 uur in de gezellige Engelse Pub van het Hampshire Hotel Landgoed Stakenberg. Deze prachtlokatie is gelegen in een bosrijke omgeving, wat uitnodigt voor een ontspannen wandeling voorafgaand aan de gezellige middag. Onder het genot van een drankje en gezellige (dans)muziek, kan men onderling activiteiten afspreken (wandelen, fietsen, eetclub, kookclub, bioscoop- en/of theaterbezoek etc.).

Aansluitend kan men besluiten om nog iets te eten in het Grand Café De Stakenberg.

 


Adres bijeenkomsten Single Sociëteit voor 50+
Hampshire Hotel Landgoed Stakenberg
Stakenberg 86
8075 RH Elspeet

Data in 2013: 24-03 / 28-04 / 26-05 / 23-06

 

Hotspots Magazine
Dubbel Gospel Concert In Ermelo

Dubbel Gospel Concert In Ermelo

Dubbel Gospel Concert In Ermelo
 
Op zondag 17 maart aanstaande vindt een dubbel gospelconcert plaats in hotel Royal Tulip Heerlickheijd van Ermelo. Het betreft een optreden van de uit New York afkomstige pianist, zanger en organist Don Washington en de gospelgroep Kia Light Singers uit Angola en Congo.
 
Don Washington begon zijn muzikale carrière met het spelen van gospels in de kerk waar zijn vader dominee was. Don's vader, wijlen William M. Washington, leidde zijn kinderen op tot zijn eigen praise groep van de Royal Church of God in Christ, in Kent, New York. Don staat wereldwijd bekend om zijn sfeervolle piano- en orgelspel en zijn bijzonder warme stemgeluid. Naast uitvoerend musicus is Washington zang- en muziekdocent in Colton, New York.
 
De uit Angolo en Congo afkomstige Gospelgroep Kia Light Singers zal eveneneens optreden. Deze vijfmans formatie zingt a-capella, tevens begeleid door subtiel gitaarspel. Hun motivatie is om door middel van hun optreden een getuige van Jezus Christus te zijn. De groepsleden halen hun muzikale inspiratie uit de Amerikaanse negrospirituals. Maar in hun muziek zijn Afrikaanse -met name Angolese- invloeden onmiskenbaar. Een optreden van Kia Singers is inspirerend vanwege hun natuurlijke enthousiasme. Met de naam Kia, het Angolese woord voor 'licht', willen de leden van deze Angolese gospelgroep aangeven dat ze een licht willen zijn dat afstraalt van het grote Licht. De arrangementen van hun liederen schrijven ze zelf. Ook maken enkele zelf geschreven nummers deel uit van het repertoire van Kia Light Singers. De groep wordt gevormd door Fernando Henrique, Miguel de Sousa uit Angola, Moise uit RD Congo en Jean Paul Dibantsa en Lionel Damba uit Republieke Congo.

Het concert vindt plaats op zondag 17 maart tussen 13:30 en 14:30 uur in hotel Royal Tulip Heerlickheijd van Ermelo. De entree is € 10 per persoon, te betalen bij binnenkomst. Op vertoon van uw entreekaart van het voorafgaande festival in het hotel is de entree € 5.
 

Hotspots Magazine
Kampioenschappen Powerturn

Kampioenschappen Powerturn

Op zaterdag 23 maart 2013 wordt het 1e Open Kampioenschappen Powerturn bij TIWA in Hulshorst georganiseerd.

 

Powerturn wordt niet op heel veel plaatsen in Nederland gedaan. Daarom organiseert TIWA voor het eerst de Open Kampioenschappen Powerturn. Je zit met z’n 2e in een soort buggy en het is o.a. de bedoeling dat je in zo snel mogelijke tijd een parcours aflegt. Je hebt hierbij geen stuur. Sturen gaat aan de hand van een gashendel dat aan de rechterkant van de stoel zit van de deelnemers. (zie foto)

 

De kosten om deel te nemen aan het OK Powerturn bedragen € 20,00 per team van 2 personen. Ook mag je deze dag gratis gebruik maken van de andere beschikbare activiteiten. Ze  leren je hoe je met een Powerturn op 2 willen kunt rijden of kunt spinnen.  

 

Als je zin hebt om samen met je collega’s/vrienden mee te doen? Geef je dan nu snel op want vol=vol. Je kan je opgeven door te bellen of een mail te sturen naar TIWA met je persoonlijk gegevens. Wil je meer info? Kijk op de site van TIWA of bel: 0341-256935.

Hotspots Magazine
Benefietconcert voor St Mary's Hospital Ghana

Benefietconcert voor St Mary's Hospital Ghana

Klapper van een concert
 
Op donderdag 29 november 2012 om 20.00 uur vindt in de Grote Kerk van Harderwijk een bijzonder benefietconcert plaats. De gehele opbrengst is bestemd voor het St Mary’s Hospital in Drobo. Dit is het adoptieziekenhuis in Ghana van ziekenhuis St Jansdal. Elbert Sluijmer, van De Uitvaartverzorgers Sluijmer & Van Olst, is de initiatiefnemer van dit concert. Hij zegt: “Het wordt een klapper van een concert”.
 
Enkele jaren geleden werd Sluijmer door zijn goede vriend Hendrik de Vries, toenmalig manager klinische zorg bij St Jansdal, benaderd over de plannen voor de bouw van een mortuarium voor St Mary’s Hospital in Ghana. Als uitvaartondernemer was hij hier direct van onder de indruk. Hij besloot zich te gaan inzetten voor het Ghanese ziekenhuis. Elbert vindt het geweldig dat het accent van de hulpverlening van het St Jansdal aan het St Mary’s Hospital op de kennisoverdracht ligt.
 
De Stichting Vrienden van St Mary’s stimuleert het Ghanese ziekenhuis om een niveau te behalen waarbij zij zichzelf kunnen bedruipen,” vertelt Sluijmer. Doel is dat het ziekenhuis op een dusdanig niveau komt, dat zij zichzelf kunnen voorzien in het onderhoud en reserves kunnen opbouwen door zelfstandig gegenereerde inkomsten. Zover is het nog niet en de Ghanacommissie van het St Jansdal is steeds op zoek naar financiële bronnen voor projecten in het adoptieziekenhuis.
 
Sluijmer wil ook graag geld inzamelen en op die manier iets betekenen voor het St Mary’s Hospital. Hij doet dat in de vorm van de organisatie van dit benefietconcert.
 
Aan het concert werken mee: Jan Vayne op de vleugel, Martin Mans op het orgel, The Martin Mans Band en het Chr. Streekmannenkoor Noord-West Veluwe. Kaarten á € 25,00 zijn verkrijgbaar via de reserveringslijn
06 – 25 39 19 03, de website www.martinmans.nl en in de hal van ziekenhuis St Jansdal.

Hotspots Magazine
feest bij het Idee van Harderwijk

feest bij het Idee van Harderwijk

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat de deuren van Het Idee van Harderwijk, restaurant & bedrijfsschool, open zijn gegaan. Vanwege dit heugelijke feit wordt er einde september een gezellig, feestelijk en smakelijk weekend georganiseerd.
In het kort legt eigenaar Maarten Reckman uit wat de speciale activiteiten zijn: “We beginnen op vrijdag 28 september met ‘Zuidelijk Temperament’, een Mediterrane avond waarbij er aan lange tafels gegeten wordt. Onze koks gaan midden in het restaurant koken en JEvin wijnen zorgt voor tongstrelende wijnen bij de diverse gerechten. Een interactieve avond met veel temperamentvolle sfeer. 
Op zaterdag 29 september organiseren wij voor onze vaste gasten, relaties en geïnteresseerden ‘Proef Het Idee’. Een gezellige en informele middag waarop er van alles te beleven is en natuurlijk is er ook veel te proeven: een wijnproeverij, een barbecue, freestyle barista en we hebben nog meer verrassingen in petto, ook voor kinderen. Onze lokale, biologische leveranciers presenteren ieder op hun eigen manier hun assortiment en verwennen onze gasten met overheerlijke hapjes en drankjes.
We sluiten het feestelijke weekend af op zondag 30 september met ‘Vier Seizoenen Traktatie’, een verrukkelijk driegangen menu bestaande uit de topgerechten van onze eerst vier seizoensmenukaarten. Per gang krijgen de gasten vier uitgelezen gerechtjes. Heerlijk en eerlijk eten en wij trakteren vanwege ons eenjarig bestaan op de spectaculair lage prijs van 15 euro. Voor deelname aan Zuidelijk Temperament en Vier Seizoenen Traktatie kan iedereen reserveren via onze website, voor deelname aan Proef Het Idee hoeft niet gereserveerd te worden. www.hetidee.eu

Hotspots Magazine
Macaronmeisje

Macaronmeisje

Ze lijken op mini-hamburgertjes: twee schuimhelften gemaakt op een meringue basis van amandelpoeder en suiker, met een heerlijke crèmevulling ertussen. Het uiterlijk alleen al, is een culinair feestje voor het oog. Alle reden voor Oestermeisje om haar concept uit te breiden het Macaronmeisje. Net als haar trendy zussen, loopt ook het Macaronmeisje, in een classy outfit, op feestjes en evenementen als cateringmeisje door het publiek heen. Om haar heupen heeft ze de speciaal ontworpen heupriem met een voorraad fraai gekleurde Macarons. De gasten kunnen iedere gewenste smaak kiezen, waarna in hun bijzijn de koekjes voorzien worden van een vulling naar keuze.
www.oestermeisje.nl

Hotspots Magazine
Oh Deer! Festival

Oh Deer! Festival

Harderwijk heeft er een nieuw popfestival bij: Oh Deer! Festival. Vrijdag 8 juni kun je naar optredens gaan kijken van bekende namen als de Handsome Poets en Chef'Special. Daarnaast spelen er lokale bandjes, dj's en artiesten. Ook kunstenaars hebben een plekje op het festival. De locatie van het festival is de Stille Wei in Harderwijk. Dit terrein ligt net buiten de oude stad, tussen de muur en het Wolderwijd in. Een festival aan het water dus. Vanaf 18.00 uur kun je het festivalterrein op en om 23.30 uur is het afgelopen. De entree bedraagt € 10,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ohdeerohdeer.nl, www.aaltjesdagen.nl of bij Primera.

Main Stage
Chef'Special
Handsome Poets
Concrete Sneaker

Epic6 Stage
GoodLuck
CrystalMotion
BackGammon
Adam & The Relevants

Pallet Stage (singer/songwriters)
Rupert Blackman
Guild of Guilt
Where's Johnny

Hotspots Magazine
15 juni start inschrijving Stoute Cross

15 juni start inschrijving Stoute Cross

Met de inschrijving op 15 juni wordt het startschot gegeven voor het 9e Stoute Cross seizoen. De organisatie heeft besloten de inschrijving voor de deelnemers dit jaar ruim voor de vakantie te houden, zodat de deelnemers zich goed kunnen voorbereiden. De Stoute Cross 2012 zelf gaat plaatsvinden op 21 en 22 september 2012.

Gezinsfestival
De Stoute Cross groeit uit tot een heus familie festival. Het evenement begint dit jaar al op vrijdagavond 21 september. Eerst met de aanlevering van de auto’s in de middag en aansluitend in de avond een programma vol show en spektakel. Naast de voorstelling met veel demovoertuigen zal op de vrijdagavond ook de Stoute Meisjes race worden gereden in een aantal manches. In deze klasse rijdt een flink aantal stoute Nunspeetse meisjes mee.
De vrijdagavond zal verder voor een groot deel gevuld zijn met populaire muziek van topniveau. Onder de optredende artiesten zijn ondermeer bands te verwachten als de Band Zonder Banaan. Het organisatieteam zal ook dit jaar iedereen verrassen met een nog uitgebreider programma en een onvergetelijk evenement voor jong en oud.

Vroeg inschrijven
Omdat de Stoute Cross vroeg wordt gehouden is ook de inschrijving vervroegd. Inschrijven kan dit jaar voor alle klassen op vrijdag 15 juni a.s. tussen 18.00 en 21.00 uur bij Café De Viersprong, Brinkersweg 41 in Nunspeet. En kom op tijd want ook dit jaar geldt weer Vol=Vol. Deelname kost voor alle auto- en motorklassen € 50,-. Voor de brommerklasse geldt een tarief van € 25,-. Ook is het mogelijk om in te schrijven voor trekkertrek en voor de showklasse. Nieuw is de vrijdagavondklasse waarvoor deelnemers zich in kunnen schrijven voor de avond, (cross in donker) auto’s als cross echter wel voorzien van verlichting.

Inschrijven kan uitsluitend op persoonlijke basis; dus 1 inschrijving per persoon.

Toegang inclusief
De inschrijving voor deelnemers is inclusief toegang voor twee personen voor de 2 dagen. Dat betekent dat de deelnemers en hun begeleiders vrij toegang hebben tot het steeds spectaculairder wordende festivalterrein.

Ludiek karakter
Dit jaar zal de organisatie extra letten op de uitdossing van de voertuigen. Om het ludieke karakter van het evenement te benadrukken zal bij de keuring worden beoordeeld of een voertuig wordt toegelaten of niet.

www.stoutecross.nl

Hotspots Magazine
Rhythm & Blues in Nunspeet

Rhythm & Blues in Nunspeet

Op (pinkster)vrijdag 25 mei 2012 wordt voor het vijftiende keer de “Heineken Rhythm & Blues Time Nunspeet” georganiseerd. Op het Marktplein in Nunspeet zullen er vanaf 19.00 uur een tweetal top bluesbands optreden. Het begint met de winnaar van de Dutch Blues Award 2011: The Veldman Brothers. Daarna is het tijd voor de Nederlandse topbluesband Barrelhouse. Na 2002 en 2008 is dit de derde keer dat deze topband op het Marktplein in Nunspeet staat.
Ook in de horeca van Nunspeet kunnen de bezoekers dit jaar weer genieten van verschillende soorten bluesstijlen. Op 25 mei 2012 barst het bluesfeest weer los en zijn alle optredens dankzij diverse sponsoren en de medewerking van de Nunspeetse horeca ook nu weer gratis toegankelijk!

Voor meer info en het programma zie: www.bluestime-nunspeet.nl

Hotspots Magazine
Bootleg Doors

Bootleg Doors

Helaas zullen The Doors nooit meer in de originele bezetting op de buhne kunnen staan. The Bootleg Doors brengen het publiek, wat al vele jaren, vele mensen heeft gefascineerd, en ook altijd zal blijven fascineren; psychedelische rockmuziek uit de zestiger jaren van The Doors - Live on stage

Een mix van vijf professionele muzikanten, geselecteerd op hun muzikale kwaliteiten. The Bootleg Doors geven een "live concert" registratie van The Doors. Zoveel mogelijk wordt gebruik gemaakt van de originele Doors instrumenten (Fender bass, Vox en Gibson SG gitaar) om het authentieke geluid uit het eind van de zestiger jaren zoveel mogelijk te benaderen

Traditionals welke de revue passeren zijn o.a. Light my Fire, Riders on the Storm, Love her Madley, When the music's over, Touch Me, LA Woman, Roadhouse Blues, Gloria en The End.

De vocale kwaliteiten van de zanger hebben een zeer sterke gelijkenis met die van Jim Morrison. Zowel de jonge bariton uit '67 als de door drank aangetaste stem van '71 worden perfect weergegeven.

Eén van werelds beste DOORS tributes
in Muziekpodium ESTRADO – Harderwijk
Zaterdag 4 februari
Entree 12,50 euro
Zaal open 19.30
Aanvang 20.00

Hotspots Magazine
Verhalend concert Laurens van Rooyen

Verhalend concert Laurens van Rooyen

De  sfeervolle Wintertuin van Sandton Landgoedhotel Vennendal in Nunspeet is zondagmiddag 11 december het decor voor een uniek kerstconcert. De bekende pianist en componist Laurens van Rooyen neemt zijn gehoor mee op een muzikale reis, waarin pianocomposities worden afgewisseld met boeiende verhalen, anekdotes uit zijn carrière en lotgevallen van bekende klassiekers. Een bijzondere belevenis, om te delen met familie, vrienden, of collega’s.
 
De combinatie Laurens van Rooyen en Sandton Hotels is geen toevallige. Beiden zijn betrokken ondersteuners van MKI- The Health Teachers! MKI (Medical Knowledge Institute) is een internationale non-profit organisatie in de gezondheidszorg. Door dit concert bij te wonen steunt u ook MKI, want € 5,00 van ieder verkocht concertkaartje zal ten goede komen aan dit goede doel. Eregast bij het concert is de oprichter van MKI Dr. Harold E. Robles.
 
Een toegangskaartje voor deze middag is € 27,50 p.p. incl. bijdrage MKI, ontvangst vooraf met koffie en drankje na afloop, waarbij gelegenheid is voor een persoonlijke ontmoeting met Laurens van Rooyen en Harold Robles
Aanvang: 15.00 uur, einde ca. 17.30 uur. Reserveringen: Sandton Landgoedhotel Vennendal, tel.: 0341 261 016 of via e-mail: nunspeet@sandton.eu.

Hotspots Magazine
Fete de la Musique

Fete de la Musique

Het Fête de la Musique vindt op zaterdag 18 juni plaats in het centrum van Ermelo.

Die dag vinden er in het centrum van Ermelo en op Veldwijk vele gratis muziek-, zang- en dansoptredens plaats op ongeveer 15 verschillende binnen- en buitenpodia. De optredens vinden plaats tussen 11.00 uur en 22.00 uur. Voor één dag is het trottoir een podium, de boekenwinkel een concertzaal en het marktplein een dansvloer.

Het aanbod varieert van klassieke muziek tot rock, van experimentele dans tot ballet en alles wat er tussenin zit. Bezoekers kunnen hun muzikale hart ophalen en met elkaar genieten van het vele talent dat zich presenteert.

Het Fête de la Musique wordt georganiseerd door Stichting Ermelose Muziekfeesten. Een stichting die als doel heeft mensen elkaar te laten ontmoeten rond de thema’s muziek, zang en dans. De eerste drie edities van het Fête de la Musique hebben bewezen dat dat werkt. Dat Ermelo een feest kan vieren waar iedereen van geniet! Dus kom ook vieren op zaterdag 18 juni in Ermelo.

Hotspots Magazine
Bekijk online ons magazine!
HotSpots magazine
RedCard
HotSpots magazine