HotSpots Magazine
Adverteren op www.hotspotsmagazine.nl
Home HotSpots Magazine Fashion HotSpots Magazine beauty HotSpots Magazine Lifestyle HotSpots Magazine eten & uitgaan HotSpots Magazine Interviews HotSpots Magazine Columns HotSpots Magazine Gespot HotSpots Magazine Jij in hotspots HotSpots Magazine Winnen HotSpots Magazine adverteren
columns HotSpots Magazine Laura HotSpots Magazine Lotte HotSpots Magazine Mark HotSpots Magazine Minou HotSpots Magazine Monique
Volg ons op Twitter
HotSpots magazine
Carola Doornbos banner
HotSpots magazine
Zwaar bewolkt Zwaar bewolkt bij 7.6°C

Column Monique

Lekker in je vel

Hotspots editie 18

Er zijn vaste data voor het begin van ieder seizoen. En die heb ik nooit begrepen. Voor mij geldt: De zomer begint op het moment dat ik mijn slippers ‘s ochtends aantrek en ‘s avonds voor het naar bed gaan weer uit kan doen.

De herfst begint wanneer je panty’s en kousen aan moet trekken om geen blaasontsteking te krijgen met een kort rokje aan. De winter begint als ik de eerste ganzentrek zie op een koude zonnige morgen en het voorjaar begint als de eerste merel ‘s avonds in de schemer fluit op het dak van ons huis.

De grote schoonmaak is nu in aantocht… Nee, niet die van de ramen lappen en de gordijnen wassen enzo, want daar heb ik een enorme hekel aan, maar die van innerlijke reiniging en weer bikiniproof worden. Dit betekent; ontwaken uit je winterdip, energie opdoen, veel drinken en veel bewegen om weer helemaal fris en fruitig klaar te zijn voor blote benen en zonnige korte ?jurkjes.

De dieetadvertenties vliegen nu wekelijks door de brievenbus, alsof ze het ruiken. Sonja Stakker; twee jaar geleden gedaan en niet te combineren met een drukke agenda.

Citroensapkuur; sta je na drie dagen zo te trillen op je benen, dat je nog beter met een fles wijn op achter het stuur kunt klimmen. Shakes; zo eenzijdig, dat je na een week snakt naar een plakje kaas en de geur van kattenvoer je al doet watertanden. Eiwitdieet; zelfs een zakje soep smaakte naar meelprut en de kilo’s vlogen er net zo hard weer aan nadat er in de ochtend weer brood op het menu stond.
Ik wil lekker in mijn vel zitten, maar dan zo, dat ik moeite moet doen om dat vel tussen duim en wijsvinger vast te houden… Pff… wat zal ik dit voorjaar eens proberen? Ik bestel online alvast een jurk in een maatje kleiner om het doorzettingsvermogen even een tandje bij te zetten.

Aha, er is wat nieuws en revolutionairs, dé hit van 2011: De ‘new you bootcamps’ helpen vrouwen met harde hand om weer in vorm te komen. Je verblijft dan een week in een legerkamp waar je weinig te eten krijgt, een intensief sportprogramma volgt en waar aan je zelfvertrouwen wordt gewerkt. Na een week ga je met een kledingmaat kleiner weer naar huis, is de belofte.

De instructeurs combineren hun ervaring als sergeant met meer traditionele fitness-oefeningen. De vrouwen moeten bijvoorbeeld een hindernisparcours afleggen of trappen op en af springen, maar ook gewichten heffen.

Denk dat mijn vader als ex-militair een lachstuip krijgt als hij het hoort. Eén weekje maar afzien en dan lekker in je vel, bikiniproof en fit de zomer in… Appeltje eitje toch? Even checken of mijn vriendinnen ook al zin krijgen.

Bekijk online ons magazine!
HotSpots magazine
RedCard
HotSpots magazine