HotSpots Magazine
Adverteren op www.hotspotsmagazine.nl
Home HotSpots Magazine Fashion HotSpots Magazine beauty HotSpots Magazine Lifestyle HotSpots Magazine eten & uitgaan HotSpots Magazine Interviews HotSpots Magazine Columns HotSpots Magazine Gespot HotSpots Magazine Jij in hotspots HotSpots Magazine Winnen HotSpots Magazine adverteren
columns HotSpots Magazine Laura HotSpots Magazine Lotte HotSpots Magazine Mark HotSpots Magazine Minou HotSpots Magazine Monique
Volg ons op Twitter
HotSpots magazine
Carola Doornbos banner
HotSpots magazine
Zwaar bewolkt Zwaar bewolkt bij 7.6°C

Column Monique

Hij/Zij maakt het verschil

Hotspots editie 21

Er zijn veel boeken geschreven over de verschillen tussen mannen en vrouwen. En de inhoud hiervan intrigeert mij mateloos. Het hele assortiment Mannen van Mars en Vrouwen van Venus staat in onze boekenkast.

En tja, het klopt soms wel wat ze beweren maar ik ervaar toch ook veel dingen anders tegenwoordig. Mijn ruimtelijk inzicht scoort inderdaad – 10. Ik kan nog steeds verdwalen in Ermelo of in ieder geval niet weten hoe ik het snelst van A naar B kom. Bij sommige klanten ben ik al vier keer geweest maar ik doe stiekem toch mijn navigatie aan om niet te laat te komen. En eenmaal klaar met de afspraak laat ik mij graag tot aan de uitgang begeleiden want het zal niet de eerste keer zijn dat ik op vijf hoog in Amsterdam niet meer weet hoe ik bij de ondergrondse parkeerplaats kom. Daarentegen kan ik heel soepel inparkeren en nog beter kaartlezen! Maar misschien komen die twee dingen wel omdat ik alles in mijn leven “op gevoel” doe.

Ja, we weten dat vrouwen veel praten om de verbinding in relaties te versterken en dat mannen wel willen luisteren als zij met de oplossing mogen klaar staan. Maar mannen, wij willen niet dat jullie “iets vinden” maar “het aanvoelen” en dat het niet om “de oplossing zoeken” gaat maar om “zorgen voor”.

En dan zie ik ineens een kentering. Want ff één ding: ik weet zeker dat de pubers van tegenwoordig de verschillen tussen mannen en vrouwen leren kennen via internet. Door chat, sms, whats app en ping worden namelijk intieme zaken en gevoelens met elkaar gedeeld. Er is ineens heel veel één op één afstemming tussen de meiden en jongens op emotioneel en praktisch gebied. Dat was wel iets anders op de hangplekken van vroeger. Daar moesten de jongens nog macho zijn en werd je direct uitgescholden door je vrienden als je ware gevoelens liet zien. Om maar niet te spreken over de communicatie tussen ouders en kinderen. Vroeger zei ik: sommige dingen wil ik niet weten van mijn ouders hoor! gatver en dacht er niet aan om mijn vriendjes te bespreken met hen. Nu denk ik; sommige dingen hoef ik niet te weten van mijn pubers hoor! Want een ;) of een :( op facebook zegt vaak al meer dan je kind had willen vertellen.

De grote verschillen tussen mannen en vrouwen lijken meer te vervagen in de nieuwe generatie. De vrouw jaagt nu net zo veel als de man, of het nu om de carrière gaat of de andere sexe. Het statement “het enige recht van de vrouw is het aanrecht en wie is die man die zondags het vlees snijdt” is inmiddels vooroorlogs. Maar wat altijd zal blijven bestaan is het woord veiligheid. Dat is een woord met een hele belangrijke betekenis, dat allesbepalend is voor het kind mogen zijn, maar ook in je (werk)relatie als volwassene. Misschien schrijf ik ooit nog wel eens een boek over deze nieuwe tijd. De titel weet ik al:

Waarom mannen meer van vrouwen willen weten en vrouwen zichzelf beter begrijpen.

Bekijk online ons magazine!
HotSpots magazine
RedCard
HotSpots magazine