HotSpots Magazine
Adverteren op www.hotspotsmagazine.nl
Home HotSpots Magazine Fashion HotSpots Magazine beauty HotSpots Magazine Lifestyle HotSpots Magazine eten & uitgaan HotSpots Magazine Interviews HotSpots Magazine Columns HotSpots Magazine Gespot HotSpots Magazine Jij in hotspots HotSpots Magazine Winnen HotSpots Magazine adverteren
columns HotSpots Magazine Laura HotSpots Magazine Lotte HotSpots Magazine Mark HotSpots Magazine Minou HotSpots Magazine Monique
Volg ons op Twitter
HotSpots magazine
Carola Doornbos banner
HotSpots magazine
Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) bij 18.1°C

Column Mark

Genieën en 35+ voetbal

Hotspots editie 27

Ik zit naar Studio Sport te kijken als Tom Egberts zegt dat er iets speelt rond Cristiano Ronaldo; hij heeft namelijk aangegeven ongelukkig te zijn. Hij verdient met voetbal (Real Madrid) alleen al ca. € 10 miljoen per jaar (excl. sponsorcontracten) en hij mag om de week voor een vol stadion spelen. De hele wereld ligt aan zijn voeten en Ronaldo… is ongelukkig omdat hij vindt dat hij te weinig verdient én niet begrepen wordt!

Sinds een paar jaar hebben ze op mijn voetbalclub DVS’33 het zogenaamde 35+ voetbal ingevoerd. Je speelt  2 x 30 minuten met 7 tegen 7 op een half veldje. Er zijn 7 teams van DVS’33, 2 van FC Horst en 1 van EFC’58. Je speelt dus altijd in je eigen dorp!  Je moet uiteraard minimaal 35 jaar zijn en elk team heeft een eigen naam. Zo speel ik bij de H.V.W. (Helden van Weleer). Daarnaast zijn er verder teams te bewonderen als J.V.T. (Jeugd Van Toen) en De Oldstars. De gemiddelde leeftijd van mijn team is 50 jaar!

Op papier bestaat ons team uit 17 man (je speelt maar met z’n 7-en), toch gebeurt het geregeld dat we spelers van een ander team moeten lenen. Er zijn namelijk nog wel eens wat geblesseerden! Iedereen heeft vroeger écht gevoetbald maar slechte enkelbanden, knieën en ruggen zorgen er nu voor dat we blij zijn dat we af en toe nog mee kunnen doen. Als ik dan naar huis ga en alles pijn doet en ik de zondag na de wedstrijd amper van de bank kan afkomen vanwege de pijn in mijn rug vraagt mijn vriendin me hoofdschuddend: Waarom doe je dat voetbal ook alweer precies? Ik heb dan slechts één antwoord: OMDAT ER NIKS MOOIERS IS DAN MET EEN STEL KERELS OP EEN VOETBALVELD TE STAAN!

Ieder team speelt in zijn eigen kleuren en afgelopen zaterdag kregen we onverwachts en vol trots van onze Grote Kale Leider (GKL) Henk onze nieuwe tenues overhandigd. Iedereen reuze blij behalve Vincent. Het bleken witte shirts te zijn met zwarte broeken. Mijnheer wilde niet in een Duits tenue gaan spelen! Vincent is 54 jaar, zakenman en vader van 3 kinderen en hij meent het nog ook!  Dat alle shirts maatje XXL bleken te zijn en nóg bij iedereen te krap zaten, daar heb ik niemand over gehoord! Dat kan nog leuk worden als vanaf volgende week onze nieuwe aankoop Jean-Paul (dikke uitvoering van Terror Jaap) gaat meedoen!
Daarna de wedstrijd: Vincent besluit met duidelijke tegenzin tóch maar het Duitse shirt aan te trekken. Bij zijn eerste actie laat hij zich uitspelen door de 61-jarige spits van de tegenpartij die een doelpunt maakt. Als wij Vincent allemaal aankijken met een blik van….wat doe je nou? Is zijn enige commentaar: Zie je wel….komt door die rot-shirts!

Ondertussen gaan wij aftrappen. Wolter (50, drinkt rode port!!!) en Bert (45) verdelen het spel. Het betreft hier allebei oud-eerste elftal spelers (met de nadruk op oud). Wolter lanceert onze pijlsnelle linksbuiten Peter (51, heeft verkering met Het vrouwtje van Putten) en die zet voor op Wytze (51, valt op jongens). Leider Henk (41, viagra-dealer) kan de bal nog net raken en ineens gaat de bal binnenkant paal de goal in. Henk verdwijnt juichend en struikelend de bosjes in en we hebben hem nooit meer terug gezien. Bedankt voor al je goede zorgen Henk! Het is 1-1. Al snel na de aftrap verovert Jan (46, rugpatiënt) de bal en hij geeft hem aan Kees (50, anderhalf jaar geblesseerd geweest en niet gespeeld maar niemand die het was opgevallen). Kees maakt een mooie sleepbeweging en geeft de bal aan mij. (Mark, 48 én super-goed).

Vanaf het moment dat ik de bal  aanneem kun je, als je heeeeeel goed luistert prachtige Mantovani klanken horen. De natuur staat even stil, de aarde stopt met draaien en alles lijkt zich ineens als in een mistige droomwereld af te spelen. Als Rudolf Noerejev in zijn beste dagen slalom ik op elegante wijze door de verdediging heen waar de op houten klazen lijkende verdedigers omvallen als luciferhoutjes. Ik haal verwoestend uit en schiet. De bal verdwijnt als een streep in de kruising. We staan voor!

Ik draai me om en loop juichend richting de kneuzen die mij zo dierbaar zijn en ik verwacht overladen te worden door passionele kussen en omhelzingen maar wat schetst mijn verbazing: Niemand juicht en ze lopen al terug naar onze eigen helft!! De heren vinden overduidelijk dat ik een veel te grote mond heb en mezelf schromelijk overschat!!!

Ronaldo en Mark…..allebei onbegrepen genieën!
Dat het domme gepeupel ons ooit moge begrijpen!

Bekijk online ons magazine!
HotSpots magazine
RedCard
HotSpots magazine