HotSpots Magazine
Adverteren op www.hotspotsmagazine.nl
Home HotSpots Magazine Fashion HotSpots Magazine beauty HotSpots Magazine Lifestyle HotSpots Magazine eten & uitgaan HotSpots Magazine Interviews HotSpots Magazine Columns HotSpots Magazine Gespot HotSpots Magazine Jij in hotspots HotSpots Magazine Winnen HotSpots Magazine adverteren
Sport HotSpots Magazine Trends by Dutch Hair HotSpots Magazine Tips & Trends HotSpots Magazine Beautysalons HotSpots Magazine Hairdressers
Volg ons op Twitter
HotSpots magazine
Carola Doornbos banner
HotSpots magazine
Zwaar bewolkt Zwaar bewolkt bij 5.9°C

Big is Hip

Big is Hip

De nieuwe wintertrend staat voor de deur: big hair oftewel sky high volume. We willen het allemaal wel eens, volumineus of getoupeerd haar. Tijdens een avondje uit bijvoorbeeld maar hoe maak je zo’n moeilijke creatie?

Stap 1
Was eerst je haar met shampoo en conditioner met producten van Shu Uemura. Föhn je haar droog.

 Spray wat haarlak door her haar voor stevigheid en houdbaarheid. Daarna rol je plukken met grote rollers (deze mogen ook warm zijn, voor een extra kruleffect). Laat dit minimaal een half uur zo zitten en spray er dan nog wat haarlak over, voordat je alles uit je haar haalt. Spray nog een klein beetje haarlak in.

Stap 2 Toupeer je de lokken alleen bij de aanzet met bij voorkeur een speciale opkamborstel om extra volume te creëren. Gebruik op de punten een klein druppeltje Silk en spray nogmaals met een flexibele haarlak.

Stap 3 Begin met de lok op je kruin. Dit is belangrijk want dit is je basis om veel volume te creëren. Draai het niet getoupeerde uiteinde in een soort grote rol naar binnen en zet het vast met een speld in de kleur van je haar.

Stap 4
Zet zo losjes elke lok vast op dezelfde manier aan het uiteinde. Spray voor extra stevigheid nog wat haarlak over het geheel.

Stap 5 Nu ben je klaar om je kapsel te pimpen met geweldige haaraccessoires voor een extra feestelijk effect.

Hotspots Magazine
Smokey Eyes

Smokey Eyes

Smokey Eyes zijn helemaal hot. Met deze oogmake-up maak je je oogopslag onweerstaanbaar en je kunt er enorm mee variëren. Wat je ook wilt uitstralen, voor iedere gelegenheid zijn smokey eyes geschikt. Maak je ogen eens gitzwart en mysterieus, geef ze een glamourous effect met metallic glans of glitter of maak ze subtiel op. Met het stappenplan van Dutch Hair leer je hoe je stap voor stap smokey eyes kunt creëren. Kleine moeite, groot resultaat!

Voordat je begint reinig je de huid goed en verzorg je 'm met een dagcrème. Breng vervolgens een primer op zodat je make up de hele dag stralend blijft. Werk kringen en vlekjes bij met een concealer en gebruik daarna een foundation. Check of je de goede tint hebt door een beetje op je kaak aan te brengen. Te donker is nooit mooi. Vervolgens begin je met het stappenplan voor waanzinnige smokey eyes.

Klik hier om het stappenplan te bekijken

Hotspots Magazine
Dansende krullen

Dansende krullen

De stijltang is een algemeen bekend stylinginstrument, maar minder bekend is het gebruik ervan. Je kunt er weerbarstig haar super glad mee stylen, slap en futloos haar meer volume geven maar ook verschillende type krullen mee maken. De benodigdheden? Een stijltang en de juiste producten voor je haar.

Besluit je over te gaan tot de aankoop van een stijltang, bespaar dan niet op de kwaliteit. De stijltangen van Chi hebben keramische meeverende bladen niet alleen voor de perfecte krul maar ook om te voorkomen dat je haar pluizig en statisch wordt.

Stap 1 Was je haar met shampoo en conditioneer met Miracle  leave-in conditioner van Biosilk. Droog het haar en verdeel een druppeltje Chi Silk Therapy gelijkmatig door je haar. Je begint pas met de stijltang als het haar helemaal droog is. Schrik niet als het haar tijdens het stylen 'stoomt': het zijn de haarproducten die verdampen.

Stap 2  Trek vanuit de scheiding een verticale lijn tot halverwege het oor. Je kunt variatie in je krullen aanbrengen door de tang niet horizontaal maar verticaal te houden. Verder scheelt het ook of je de tang een halve slag richting je hoofd of juist naar buiten draait. De laatste methode levert meer volume op.Wil je veel krullen neem je kleinere lokken en trek je ook een horizontale lijn. Je begint onderaan.

Stap 3
Pak een streng haar. Zet de stijltang ongeveer 10 cm van je hoofd op de lok.
 Draai het haar een hele slag om de tang waarna je voorzichtig de tang 180 graden draait.
 Trek de tang zachtjes langs je haar naar beneden, alsof je met een schaar een lintje krult. Ga zo je hele haar langs.

Stap 4 Als het haar afgekoeld is, verdeel je nogmaals een beetje Silk over je handen en werk dit voorzichtig met je vingers door het haar. Voor extra volume gebruik je een grove kam om het haar in tegengestelde richting te kammen.

Stap 5 Fixeer met een stevige haarspray tussen de lokken.

Hotspots Magazine
Visgraat vlecht

Visgraat vlecht

Patrick Kalle van Dutch Hair laat in deze serie lang haar technieken zien, die letterlijk in een handomdraai (5 minuten) te realiseren zijn. “De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we ons haar weer goed moeten verzorgen. Beschermen is ten slotte beter dan herstellen. Topproducten om je haar optimaal te beschermen tegen weersinvloeden van  bv de zon (uv stralen) of bescherming boor het fohnen van het haar, vind je in de lijn van Biosilk.”
 
Stap 1
Was je haar met shampoo en conditioneer het met Miracle leave-in conditioner van Biosilk. Laat je haar drogen of föhn het. Verdeel daarna een druppeltje Biosilk Hair Therapy gelijkmatig door je haar.
 
Stap 2
Met de stijltang zorg je dat alle springerige haartjes glad worden. Borstel je haar daarna nog even met een borstel speciaal voor lang haar.
 
Stap 3 We gaan voor een a-symmetrische look, dus maak je een lage staart, die niet helemaal in het midden zit. Door bovenaan de vlecht een elastiekje te gebruiken, voorkom je dat er een gat valt tijdens het vlechten. Spuit wat lak over de staart voor wat extra grip. Verdeel de staart in twee delen. De visgraatvlecht maak je door steeds een plukje haar van de ene kant naar de andere kant te brengen. Dus van de rechterhelft pak je een klein plukje en die doe je dan bij de linkerhelft van je haar. Dan pak je een klein plukje van de linkerhelft en die stop je weer bij de rechterhelft. Hoe kleiner de plukjes, hoe fijner de vlecht. Bind de vlecht onderaan af met een klein elastiekje.
 
Stap 4
Verwijder het elastiekje dat je bovenaan de vlecht had zitten. Deze kun je er het beste uitknippen, zodat je de vlecht niet beschadigd. Trek nu de vlecht voorzichtig iets uit elkaar, voor een lekker rommelig beacheffect.
 
Stap 5 Schuif het onderste elastiekje wat omhoog, waardoor de vlecht wat getoupeerd wordt. Is het resultaat helemaal naar wens, werk het geheel dan af met een finishing spray, zodat de vlecht goed  blijft zitten.

Hotspots Magazine
Bekijk online ons magazine!
HotSpots magazine
RedCard
HotSpots magazine