HotSpots Magazine
Adverteren op www.hotspotsmagazine.nl
Home HotSpots Magazine Fashion HotSpots Magazine beauty HotSpots Magazine Lifestyle HotSpots Magazine eten & uitgaan HotSpots Magazine Interviews HotSpots Magazine Columns HotSpots Magazine Gespot HotSpots Magazine Jij in hotspots HotSpots Magazine Winnen HotSpots Magazine adverteren
Sport HotSpots Magazine Trends by Dutch Hair HotSpots Magazine Tips & Trends HotSpots Magazine Beautysalons HotSpots Magazine Hairdressers
Volg ons op Twitter
HotSpots magazine
Carola Doornbos banner
HotSpots magazine
Zwaar bewolkt Zwaar bewolkt bij 5.9°C

De deelnemers bloggen

De deelnemers bloggen

Maart 2013

“Voor de opnames was ik nogal zenuwachtig, maar toen we eenmaal bezig waren moest ik er vooral om lachen en was het best gezellig!”

Om onze strijd met de kilo’s en ons levenspatroon vast te leggen is TV Ermelo de komende tijd geregeld te gast bij gesprekken en trainingen. Eerst vond ik de opnames maar niks. Ik baal natuurlijk als een stekker dat de kilo’s er niet afvliegen en dat hoeft van mij niet perse op beeld. Maar vol goede moed heb ik mij er toch maar aan gewaagd. En achteraf was het toch best leuk!

Het leuke van jezelf op beeld zien is namelijk dat je je eigen vooruitgang wat beter door hebt. Nu mag ik dan wel weinig succes hebben met mijn gewicht ... de tijd dat ik niet fatsoenlijk een wandelingetje kon maken ligt duidelijk ver achter mij. Ik kan springen, rennen en heb, ondanks mijn astma, vergeleken met de start een conditie als een paard. En daar ben ik trots op!

Samen met team Overgewicht XXL heb ik de doelen wat verlegd. Met het sporten focussen we ons bijvoorbeeld veel meer op het uithoudingsvermogen. Olav doelt daarmee op het verbeteren van mijn levenskwaliteit doordat ik dan beter in staat ben om actief te bewegen. In de gesprekken met Laura zijn we vooral opzoek naar mijn valkuilen en hoe ik die kan voorkomen. Henka blijft me advies geven over voeding en probeert zo mijn rugzakje te vullen met informatie waar ik na afloop van het project wat aan heb.

Een aantal aanpassingen dus met het volgende motto: “we geven de strijd nu niet op, maar bereiden ons wel extra voor op de strijd voor het leven!”.

 

Januari 2013

“Olav zei: als je zo traint als je vandaag hebt gedaan, dan hoef je je nergens voor te schamen!”

Op de een of andere manier blijf ik ruzie hebben met de weegschaal, en daar baal ik enorm van. Daarom heb ik voor de kerst een goed gesprek gehad met Team Overgewicht XXL, en we hebben een aantal plannen gemaakt om de laatste maanden er alles uit te halen wat er in zit. En dat had ik even nodig.
Met de jaarwisseling heb ik wel een paar lekkernijen gehad, maar ik ben streng voor mezelf geweest. Anders gaat het zo weer fout. Mijn eetpatroon houd ik voor de rest heel goed vol. Ik heb de pech dat ik een heleboel dingen niet lust, maar binnen die grenzen maak ik er wel het beste van. En dat heb ik echt te danken aan Henka.

Laura zie ik nu ook vaker. Ik vind de gesprekken wel lastig, maar geconfronteerd worden is natuurlijk nooit leuk. Ik probeer er wel meer voor open te staan. Laura doet enorm haar best en dat waardeer ik enorm. Bedankt Laura!

Ko heb ik gelukkig al even niet meer nodig gehad. Mijn lichaam is wat meer aan de belasting gewend en de blessures blijven dus weg. Binnenkort ben ik wel weer aan de beurt voor een conditietest. Daar ben ik heel nieuwsgierig naar!
Twee weken geleden ben ik een paar dagen heel ziek geweest. Ik had een zware griep te pakken. De vertraging die dat opleverde vond ik vreselijk. Toen ik vorige week weer voor het eerst met Olav aan de slag ging vertelde ik hem dat ik op zie tegen april. Ik ben nog niet veel afgevallen, en schaam me daarvoor. Zeker als ik straks met de afsluiting op het podium moet staan.

Daarna zijn we gaan trainen en heb ik al mijn frustratie eruit gegooid. Ik heb een uur lang alles gegeven en aan het einde van de training had Olav een glimlach van oor tot oor. Ik ben nu best wel trots, want in het begin was lopen al te zwaar, en nu kan ik zelfs al opdrukken! Op www.overgewichtxxl.nl staat een filmpje van een van de oefeningen die we hebben gedaan. Die moet je echt eens bekijken! Misschien ben ik in april nog niet zoveel kilo’s kwijt. Maar daaronder huist een echte atleet!

December 2012

“Mijn lichaam werkt niet mee, en dat is balen!” 

Op dit moment weeg ik 159,9 kilo, eindelijk onder de 160! Maar nog ver van onze doelstelling.

Daarom ben ik twee weken geleden op advies van Olav bij de huisarts geweest. Hij wilde uitsluiten dat er een medische reden is voor de matige resultaten. Positief is dat bleek dat mijn stofwisseling en schildklier normaal functioneren. Alleen staat daar tegenover dat het onduidelijk blijft waarom ik moeilijk afval. Daarom heb ik deze week met Henka, Laura en Olav om tafel gezeten.

Zij hebben mij uitgelegd dat het theoretisch bijna onmogelijk is dat ik niet afval met dit ritme. Mijn conditie lijkt beter, ik ben 6 centimeter taille kwijt en ik voel me fitter, maar toch val ik niet af. En dat schijnt niet vaak voor te komen zonder dat er een medische verklaring voor is. Daarom gaan we ons plan van aanpak omgooien.

Een aantal zaken in mijn ritme waren nog niet optimaal en die gaan we strak trekken. Met Laura ga ik intensiever aan de slag om aan mijn mentaal te werken. Het voedingsprogramma houden we vast, maar het bewegen gaan we opvoeren. Ik ga vaker en langer bewegen om mijn vetverbranding nog meer te stimuleren. We hopen met zijn allen dat mijn lichaam dan beter gaat reageren. Ik vind het wel heel moeilijk allemaal, maar het is wel fijn om te zien dat er mensen zijn die zich echt voor je in willen zetten!

Hopelijk brengt 2013 wat mooie cijfers met zich mee. Iedereen in ieder geval fijne feestdagen gewenst!

November 2012


“Het doel van Overgewicht XXL is niet het zoveel mogelijk afvallen in een korte tijd. Het gaat om het veranderen van je gewoontes en patronen zodat je ook na het aflopen van het project gezond verder kunt.”
En dat is voor mij echt aan het gebeuren.
Sinds ik de fiets heb gekregen ben ik geen moment meer met de scooter van mijn broer de deur uit geweest. En ondanks dat ik het nog geen 10 minuten volhoudt heb ik alles op de fiets gedaan, en dat is voor mij een grote vooruitgang!
 
Maar ook het volgen van het voedingsschema van Henka gaat geweldig. Zij helpt mij elke week om mijn vroegere patroon af te laten en steeds strakker en gezonder te eten. De wegingen bij Henka blijven helaas wel confronterend. Omdat ik jarenlang heel weinig bewogen heb moesten eerst mijn spieren opbouwen. Afgelopen week bleek dat ik nauwelijks ben afgevallen. Totaal slechts 1.9 kilo. Daar balen het team van ik enorm van, dus we gaan nog consequenter zijn. Dan kan ik iedereen gaan verbazen.
 
De 2 weken die we bij Ko hebben getraind o.l.v. Christel is er vooral aandacht besteedt aan het herstel van mijn knieën. En dat is geslaagd. Ik heb af en toe nog wel last, maar in principe kan ik alles weer doen. Olav heeft het trainingsprogramma zo aangepast dat mijn knieën niet teveel belast worden. Helaas betekent dat niet dat het lichter wordt en was de spierpijn na onze eerste training weer een feest.
 
Oktober 2012


"Toen ik hoorde dat ik was uitgekozen was ik even stil ... dit is geweldig! Ik kon geen woord meer uitbrengen maar voelde me echt gelukkig"
De eerste week:
Druk, druk en nog eens druk. Van een rustig leventje ineens volledige hectiek.
Net zoals Ilma heb ik in de eerste week met het hele team van Overgewicht XXL persoonlijk kennis gemaakt. 
De fietstest bij Ko Hokkeling ging niet geweldig. Mijn conditie is nog erg laag en vereist een flinke verbetering. En daar heb ik veel zin in. 
Olav heeft me daarom meteen aan het werk gezet en dat viel niet mee. Ondanks dat hij rekening houd met mijn niveau moet mijn lichaam erg wennen en heb ik veel spierpijn.
Henka en Laura gaan mij helpen om mijn leven gezonder in te delen. Henka gaat mij veel leren op het gebied van voeding en Laura gaat mij mentaal sterker maken. 
Ik ben er helemaal klaar voor. Ik heb een doel en die moet ik halen!Ilma blogt:

Maart 2013

“Een gezond levenspatroon hanteren duurt levenslang. Maar niet in zo’n tempo hoor!”

Ik ben nu 30 kilo kwijt!!! Echt ongelofelijk, als je dit goed tot je door laat dringen zijn het 120 pakjes boter. Leg die maar eens bij elkaar op tafel, ik heb dat gewicht elke dag met me mee gesleept.
echt onvoorstelbaar toch?! Maar ik ben enorm trots dat ik daarmee afgerekend heb.

Het gaat dus duidelijk erg goed met mij. Ik had helaas deze week wel een kleine fysieke tegenslag omdat ik weer last kreeg van mijn knie, maar met het goede advies van Ko gaat dat nu alweer veel beter. Het dieeten gaat me nog steeds goed af, ik heb nog geen koekje, snoepje of snack gegeten en ik ben nu zo aan mijn nieuwe levenspatroon gewend dat het voor mij ook niet moeilijk vol te houden is. Het gaat vanzelf!

De finale op 20 april komt in zicht en ik ben mij net als Dennis al volop aan het voorbereiden op het vervolg. Ik heb besloten om daarna nog bij Henka onder controle te blijven, zo weet ik zeker dat ik nooit meer terug val. En natuurlijk blijf ik sporten bij Olav. Ondanks een kleine blessure aan mijn knie, vind ik het sporten heerlijk. Ik had nooit verwacht dat ik het echt leuk zou gaan vinden, ik ben nooit echt sportief geweest. Maar als ik nu een paar dagen niet gesport heb, mis ik het echt

Omdat ik nu veel afgevallen ben, gaan mensen het goed zien, en ik krijg dan ook veel reacties van bekenden en onbekenden, erg leuk allemaal en een stimulans om door te gaan. Bedankt!Januari 2013

“Ik ben al 23,6 kilo kwijt en ik heb me nog nooit zo goed gevoelt!”

Maar ik ben nog lang niet klaar. Ik ben nog steeds erg streng voor mezelf, eet eigenlijk geen vette dingen, (nee, ook met de feestdagen niet gesnoept, zelfs geen oliebol!). Het is trouwens iedereen aan te raden om je eetpatroon eens onder de loep te laten nemen door Henka. Ik weet niet hoe ze het heeft gedaan, maar ik heb nooit een honger gevoel en barst van de energie.

Toen ik startte met deze uitdaging en iemand me vroeg wat mijn streef gewicht was, zei ik : als ik eerst maar onder de 100 ben, dan zie ik wel verder, en nu zijn we net over de helft en weeg ik al 97,9 kilo. Het Team van Overgewicht XXL steunt me enorm en daarom is het proces een eitje geworden!

Het jaar begon wel even heftig. Ik verstapte me en liep een knie blessure op. Ik was bang dat ik niet meer kon sporten. Maar Ko heeft naar mijn knie gekeken en samen met Olav de mogelijkheden doorgenomen. En dat is dan weer het voordeel van een personal trainer, want Olav heeft de training volledig op mij aangepast waardoor ik gewoon verder kon. Inmiddels begint de blessure goed te genezen.

Omdat ik mij zo goed voel ben ik al een tijdje niet naar Laura geweest. Twee weken geleden maakte ik foto’s op het openingsfeest van Get Healthy. De nieuwe sportlocatie van Olav en zijn vriendin Denise. En toen herkende Laura mij even niet, omdat ik zoveel afgevallen was. Dat was toch wel een enorm compliment. 

We hebben speciaal voor deze blog even de resultaten naast elkaar gelegd. Als we dit ritme volhouden dan weeg ik in april waarschijnlijk minder dan 85 kilo! Je kan Dennis en mij ook volgen op www.facebook.com/overgewichtxxl

December 2012

“Als ik iemand vertel dat ik 500x touwtje heb gesprongen, krijg ik vaak de reactie: Dat kan ik echt niet!”

Het gaat goed met mij. Laura belt regelmatig even op om naar mij te vragen, het is heel fijn dat ik weet dat ik altijd bij haar terecht kan, maar ik voel me heerlijker en zekerder dan ooit te voren!

Bij Henka is het altijd weer spannend maar ik val eigenlijk heel geleidelijk af. Op dit moment ben ik 17,2 kilo kwijt! Ik ben wel heel streng voor mijzelf. Ik heb sinds de start van Overgewicht XXL niet meer gesnoept, maar als resultaat heb ik er eigenlijk ook geen behoefte meer aan.

Over het sporten met Olav ben ik razend enthousiast. Omdat we elkaar 3 keer per week zien had ik verwacht dat het saai gaat worden. Maar hij zorgt elke training weer voor een aantal nieuwe oefeningen zodat het nooit verveeld. Eerlijk gezegd geniet ik er ook van dat alles zo makkelijk gaat tegenwoordig.

Mijn conditie is echt van 0 naar 100 gegaan. Bij Ko heb ik in september een fietstest gedaan die ik toen helaas voortijdig moest afbreken. Ik hield het gewoon niet vol. Twee weken geleden heb ik de fietstest helemaal afgemaakt en bleek dat ik een gemiddelde conditie heb. Ongelooflijk wat beweging voor je kan doen!

Vanwege een plotselinge blessure aan mijn schouder kregen we van Ko wel de opdracht even wat rustiger aan te doen met de oefeningen voor mijn bovenlichaam. Ik heb trouw zijn aanwijzingen gevolgd en we hebben er actief omheen getraind. Gelukkig gaat dat nu alweer veel beter.

Het gaat er steeds meer naar uitzien dat ik binnenkort tussen de gewone maatjes kan gaan kijken in de winkel. Tijdens de meting van mijn taille bij Olav bleek dat ik al ruim 22,5 centimeter kwijt ben in mijn omvang. Mijn goede voornemen voor 2013? Het beste uit mezelf halen! En ik wil iedereen die dit leest motiveren om dat ook te doen.

November 2012

“Ik merk dat mijn conditie beter wordt. Voorheen kon ik nog geen 500 meter fietsen en was ik na 10 baantjes zwemmen moe. Met heen en weer naar Putten fietsen en 42 baantjes in Calluna heb ik dat niveau ver achter me gelaten!”
 
12,1 kilo eraf!!! Dat wilde ik even zeggen. Want dat voelt heerlijk! Al dat zweten betaald zich uit op de weegschaal en dat motiveerd enorm. Als ik dit in 9 weken red, dan ben ik wel heel nieuwsgierig naar het eindresultaat tijdens de Nationale Sportweek in april 2013.
 
De laatste 2 weken van oktober was Olav met vakantie en heb ik samen met Dennis gesport bij fysiotherapie praktijk Hokkeling en Huibers. Het trainen met apparaten is dan toch wel heel anders. Minder afwisselend. Maar Christel heeft ons prima begeleidt en maakte de trainingen heel leuk. Dus Christel, bedankt!
 
Olav is inmiddels weer terug en we zijn volop aan het trainen in zijn eerste vestiging aan de Oude Telgterweg die officieel in januari opent, maar al wel gedeeltelijk in gebruik is. Het leuke is dat het absoluut geen sportschool is. Zoals Olav terecht zegt, het is een sportfasciliteit. Er staan geen apparaten en er zijn geen andere mensen als ik train. We hebben in ieder geval de ruimte om nog beter te trainen en dat is te voelen aan de spierpijn!
 
Henka zie ik nu 1 keer in de 2 weken. We bespreken dan allerlei belangrijke dingen die heel handig zijn om in het dagelijks leven te weten. Bijvoorbeeld: hoe ik de etiketten op allerlei producten moet lezen en hoe ik een lekker recept kan aanpassen zodat het minder calorieën bevat.
 
Oktober 2012


"Toen ik hoorde dat de keus op mij gevallen was dacht ik: waar ben ik aan begonnen. Maar ik heb er nu veel zin in en wil de kilo’s graag kwijt!"
De eerste week:
En als je dan bent uitgekozen begint het circus!
Met het hele team van overgewicht xxl heb ik afzonderlijk een intake gehad. Ik sport al een tijd één keer per week met veel plezier bij aqua-fit4you van Calluna. Maar het sporten met Olav Pranger (personal trainer) viel me niet mee. Dit sporten is heel iets anders. 
Henka Spriensma (diëtist) heeft mij gewogen, dat gaan we vanaf nu met regelmaat doen. Deze week houd ik een voedingsdagboek bij zodat zij mij op maat kan helpen.
Co Hokkeling (fysiotherapeut) heeft met mij een fietstest afgelegd en we hebben enkele vragenlijsten doorgenomen. Op basis daarvan bepaald hij mijn beginsituatie.
Laura de Jong (psychotherapeut) heeft met mij een kennismakingsgesprek gehad en gaat mij helpen om psychisch weer in topvorm te zijn zodat ik niet in mijn oude patroon verval. 
Het word niet makkelijk. Maar ik ga er 100% voor!

Hotspots Magazine
Overgewicht XXL

Overgewicht XXL

Personal trainer Olav Pranger, diëtiste Henka Spriensma, psychotherapeut Laura de Jong en fysiotherapeuten Co Hokkeling en Piet Huibers bundelen de krachten in een allesomvattende missie in de strijd naar een gezondere lifestyle. In samenwerking met maar liefst 12 ondernemers uit regio Ermelo bieden zij twee inwoners van Ermelo de kans aan om in acht maanden tijd hun leven een gezonde wending te geven. Niet alleen gaan ze op een effectieve en medisch verantwoorde wijze afvallen, maar zij worden ook geschoold op gebied van voeding en krijgen mentale coaching. www.overgewichtxxl.nl

Hotspots Magazine
1 maand later...

1 maand later...

Vier weken na de start van Overgewicht XXL is het weer tijd voor een update. Ilma is inmiddels 4,5 kilo kwijt en erg goed opweg om haar patroon aan te passen. Ze voelt zich gezond en is erg dankbaar dat ze deze kans krijgt. Dennis is niet minder enthousiast, maar wordt door zijn lichaam in de weg gezeten. De komende weken traint hij anders met mij omdat zijn knieen overbelast zijn. Hij heeft al jaren niks aan beweging gedaan en zijn lichaam moet zich volledig aanpassen. Hij is overigens inmiddels wel een aantal kilo spiermassa rijker en zijn vetmassa is verminderd.
 
Dit zijn twee deelnemers die oprecht geloven dat dit de kans van hun leven is, en wij zijn blij dat je helpt om dat mede mogelijk te maken.
 

Hotspots Magazine
Bekijk online ons magazine!
HotSpots magazine
RedCard
HotSpots magazine